[搬台] 有冇人覺得走飲管真係一件好弱智嘅事

554 回覆
2398 Like 203 Dislike
g持
日本啲膠袋唔洗收稅? 真係唔記得
唔諗下點樣解決個問題 而係令自己冇咁方便然後話忍下咪好好囉 點解大家唔可以自律呀呢啲廢話
屌你老母,我都係用字傳神啲姐偽善撚

罪過罪過
結論 環保撚幾時都咁戇柒鳩
我唔係話你唔傳神,問題係你都冇回應我討論既內容
境界越高就越後先推㗎啦, 唔係要人教呀嘛?
外國好多例子可以reuse, recycle, replace唔做
係要一下子推去極端先得
你呢啲咪攞嚟賤囉, 一次過引起咁多人嘅反感
冇人可以對別人反感除非佢先同意。

香港政府就話用循序漸進做籍口敷衍了事姐。大家可以做最高境界既就唔洗走多餘既路既。說到底大家都係未能同意大部分飲品根本唔一定要飲管都飲到依個事實。咁進一步既討論係會冇意義
樓上個巴打真係好硬頸
大家不可理喻又唔試下設身處地
咁咪辯無勝囉
差唔多2000個人都不可理喻
得你一個咁有先見咁有所謂嘅良知
1500個都冇禁入黎睇我講野
反感就反感, 洗乜撚要人同意呀傻閪

除咗可樂之外大部分飲品都要有飲管先飲到呀
你肯返現實世界未呀
你咪就係唔設身處地考慮用家感受囉屌你老母
Big6 jai ho ball
你所謂嘅多餘嘅路係直接影響用家體驗
要用家完全改變生活習慣去就你認為多餘嘅野
明明代替品可以唔洗點影響用家又唔去推廣
係要講到一步就做好咁
你咁撚把炮就直接叫貨櫃碼頭班人唔好用膠包貨
你一步到位嘅話, 每年堆填區嘅垃圾起碼少40%添弱智環保撚
佢咁撚把炮就叫啲紙包飲品生產商改撚咗個設計
變晒全部都唔洗支膠飲筒, 撕開個包裝就可以直接飲
我肯肯定淨係果堆紙包飲品己經佔咗果0.03%嘅大部分
普通市民出外用餐會用得多飲管?
有本事咪收集全港餐廳嘅垃圾去磅囉
肯撚定淨飲管嘅話連100kg都無呀
環保撚係有數據嘅話, 就唔洗下下空口講白話
我已經講左好撚耐泡沫咖啡、紅豆沙、有珍珠既飲品,總知良心同你講:「要飲管先飲到」既,都算係有生理需要,唔應該禁止。我要屌既係一刀切覺得吞精都要用飲管既人。

華田凍水洗撚管先飲到呀?你上台唱歌?

我點樣唔設身處地呀?我連大部分人係從不自律既事實我都接受左呀
其實連登仔覺得反環保咁撚合理既快啲行動比人睇 唔好做鍵盤戰士啦
最好就搞個爭取使用飲管示威
呀仲有 最好擺食KFC等佢執笠
唔好再講啦 比啲行動等全香港知道連登反環保先係大眾
打錯個罷字
慘撚到連凍水都要拎嚟做例子呀?
都話撚咗可以走飲管嘅飲品唔多㗎啦

多撚謝你接實咗啲人係唔自律啦
皇恩浩蕩呀離地撚

設身處地你就體驗下用家感受啦
好簡單做個調查問下啲人如果走飲管接唔接受啦
咁撚簡得嘅調查都唔做
就以自己做中心點, 然後又話乜撚已經設身處地
你睇下有幾多人接受你班戇鳩環保撚嘅行動先啦屌你老母

提出KFC停膠個個垃圾綠色和平俾人屌到FB評論都閂撚埋
唔同意見既留言又刪撚埋 你唔見佢FB全部都係支持架咩?
依道居然仲有人撐

引用另一個post嘅巴打
https://lihkg.com/thread/789642/page/24
你地班環保塔利班今次嘅行動引起幾多人屌爆你地呀
唔係以為del留言可以視而不見呀嘛?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞