[搬台] 有冇人覺得走飲管真係一件好弱智嘅事

554 回覆
2398 Like 203 Dislike
我諗會肚痛,同埋筷子快,我九成唔用即棄的
ok i hope they can read english. shall we start our discussion in english now?
咁唔小心呀?
下次小心D
練多兩次跑住飲都唔係問題
點解你唔答有代替品但係你地唔叫商家轉用 反而係完全唔提供飲筒比市民感覺你地係幫商家cut cost
係,我係有用,都話生理需要,不過冇你地咁撚光彩,仲係度屌鬼話全部野飲都要飲管。
On9出到去餓撚死呀?堂食要塔車呀戇尻晒前後冇成粒鐘。你有生理需要都應該要用。其實我已經騎左牆好耐,但我幅牆定得好清晰,我睇唔到你地可以有咩優勢
騎乜撚野牆?我問你點解上面巴打提出左有膠飲筒既代替品 點解唔係叫商家轉用呢d 代替品 反而係叫佢地直頭唔好用飲筒?上面有巴打提到飲筒亦係有生理需要 因為有人牙齒敏感直接飲凍野係會痛 而且牙醫亦有講飲筒飲野係減少左註牙既機會
我叫人有生理需要就用呀,上面個條友咪我黎架囉

雲海淨係答我一個問題先,你飲凍檸水洗唔洗用飲管?
我上面已經講左 我今日連奶昔都想唔用飲筒 但係就飲到成身都係
你不如答我個問題先 點解有代替品 唔係叫商家用代替品 而係叫商家直頭飲筒都唔比
因為我本人(或者d商家佬都係)覺得其實齋用口飲係冇問題既,而你就一定要用飲管,先唔理係膠製定乜都好。大部分野齋用口都飲到係客觀事實,一個人要就黎注牙都仲飲甜野就有點痴,如果冇注牙既,基本上佢刷牙認真番少少都會好好多,當然其實又要飲又要驚咁不如就唔好飲,飲野又唔係d咩咁威,咩咁巴閉
所以咪有部分係客觀事實,不容置喙
笑撚左 你同果班話直接斟落口既傻鳩有咩分別 究竟你係咪玩緊膠
客觀事實就係去茶樓入茶都冇人用飲管,大部份液態野用杯飲係唔需要飲管——客觀事實
熱野不嬲冇飲管 另外你仲未答我問題 我已經問左你好多次 點解你要迴避
我個答案係根本唔需要飲管,替咩代品,我答左啦
咁你唔特登塞支管落茶壺個咀到?個度方便插飲管喇掛?膠蓋紙杯方便用飲管?蚊左個蓋佢咪飲得囉
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞