[搬台] 有冇人覺得走飲管真係一件好弱智嘅事

554 回覆
2398 Like 203 Dislike
係係左減成本呀on9
開架 係咪我要做原始人唔用電先可以講環保?
KFC係飲百事
百事唔係可樂?
我發現我食親無杯蓋飲管嘅餐廳都會好唔小心咁倒瀉飲唔哂嘅汽水落地
我無心㗎
不過手眼唔協調咋嘛
Kfc歧視人囉
陣間去平機會投訴
直頭係顛覆飲品嘅飲法
珍珠奶茶係唔撚飲到呀
咁叫小改變呀?
又話認真討論既?用字都係傳神姐,你睇內容ok架喇

罪過罪過
好奇一問

Bonaqua當年改扭扭樽話減少幾多%塑膠,點解無人屌佢減成本

其實歐洲大部分快餐店/ 野飲舖都係得杯無蓋無飲管
使撚細分咩,根本人類社會消費模式都係唔環保,器皿、包裝、運輸、宣傳,越要顯得高級就越唔環保,仲未計睇唔到嘅制作過程
... 咁節約用電咪顛覆宇宙

... 咁環保本身咪係一件史詩式可歌可泣驚天地泣鬼神嘅大事
去貨運站睇下佢地用膠紙封一大板貨,繞幾個圈啲膠多撚到嚇死你
五毛水平

用非黑即白扯到去雙重標準

我無叫你唔用電喎 我叫你唔好開冷氣啊
你知唔知開冷氣幾唔環保?
遲啲我會去電力公司叫佢哋夏天cut哂供畀冷氣嘅電
保護環境不嬲都要有啲改變
係唔方便㗎啦
不過算啦 講黎都哂氣 等天災啦
環保撚完全係失智
珍珠奶茶啲咁垃圾嘅嘢禁撚埋佢啦
同上
睇到呢啲極權式控制喺香港出現重要有人支持就知香港人已經續漸大陸化
係d 肥撚 熱底撚先要長開冷氣,根本訓著就可以熄冷氣開番風扇,甚至咩都唔開

btw, 即使係開26度再加風扇都環保兼涼過過開25度或以下,不過無咩人咁做
同你老母上咩 九唔搭八
唔開冷氣比唔用飲筒嘅環保效益大咁多點解唔做啊?唔方便自己啊?
咁你又要唔方便人?
咪撚開大個冷氣同我講唔用飲筒環保啦
點解
一個係為咗權貴私利 一個係地球長遠健康發展

兩回事

不過你都可以唔支持
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞