[搬台] 有冇人覺得走飲管真係一件好弱智嘅事

554 回覆
2398 Like 203 Dislike
傻閪 十間餐廳比盡咪兩間禁你用 係得啲少數做呢樣野嘅人比人報道你先覺得好多姐

你咪舉下邊個大集團係度做呢樣野囉
由無到有 你覺得會唔會愈黎愈多?搞到你班傻閪日日吠?
台茶大國都就禁啦 邊個先係傻閪呢
依家講緊嘅走飲管通義上嚟講就係走塑膠飲管
當然你話如果有海藻嗰啲 就唔係叫佢地都走埋嘅意思

不嬲都話飲管方便衛生 唔需要再作評論

下面都認同 其實你汽水杯內外coating都係膠嚟 隨時多過支飲管
屌你老母淨係講埋啲廢話 所以話你啲環保撚淨係識得搬龍門就係咁解

人地台灣係禁之前之後都有好多alternatives 係可以做到更加好咁代替膠飲管功用嘅產品出嚟啦

根本你諗唔到個代替品之前 就唔好學人一刀切咁禁晒啦 廢事同你講 你同嗰個咩殺賊一擔擔 冇腦至極
唔禁點出alternatives呀 屌你老母 睇呢個po就知你班畜牲搞到你小小唔方便就叫哂春 做條撚啦
想用飲管 學台灣人發明新材料啦
唔覺得
開少d冷氣環保>唔得呀好熱呀on 9
揸少d車環保>唔得呀住好遠呀on 9
用少d發泡膠飯盒>唔得呀好唔方便呀on 9
用少d電環保>唔得呀咁多人用習慣左改變唔到架啦on 9
用少d飲管環保>唔得呀影響太細做黎都無用呀on 9

你唔追post仲on9

一打
唔洗找
乜鳩
我一定要跟住你地講既野回架咩
我自己打下宜家d人對環保既想法得唔得
巴打識玩
咁樣改一改口風 冇人知你講緊你自己意見定係批評其他人

語言藝術世界第一
點解唔係改善處理垃圾既手法 而係唔用飲筒
大佬呀 應該係堆填區出現既野 落左去海度 唔撚係我問題喎
飲管落海根本係人既問題唔關飲管事
明明反對嘅人一定多好多,但俾環保撚主導左輿論。有冇得搞大佢?好撚憎反智環保撚
條友永遠都唔回應
你講緊邊個? 我定係啲環保巴打
環保巴打永遠都淨係睇少少無咩野關係既部分去同人拗,幾日以來浪費左幾多電力?

香港政府去垃圾處理同再造都攪到得個殼,今日先見人掉返d玻璃同膠去垃圾桶,
紙同金屬呢,掉去邊都有人執

去完日本睇完人地個爐,應該做既野見有人反對就唔推行,高鐵呢d成村人反對就夾硬黎

又無能又縮骨
根本所有快餐同外賣都唔環保
要環保就自己買餸煮
出去食飯本身真係唔環保嘅
但係我覺得真係你勸人自己帶飯盒個可行性仲大過你勸人唔好用飲管
出街飲酒會唔會拎飲管呢
而事實上,佢都係偽善
Hi
我一百餐99餐飲熱野唔落糖的
其實你憑咩知人偽唔偽?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞