[搬台] 有冇人覺得走飲管真係一件好弱智嘅事

554 回覆
2398 Like 203 Dislike
支持環保就要變環保塔利班? 傻閪講野前都要用下腦啦
支持環保果啲好多都係自己做起, 人地問先順隨推廣下
而且佢地唔會強逼人做, 佢地嘅習慣對平時生活都唔會好大嘅影響
所以我會支持佢地
相反, 你地班環保狗, 除咗識逼人跟住你地諗嘅野去做之外,
乜撚都唔考慮, 乜撚都話無乜影響, 身為用家同你講有影響都視而不見
自我中心, 目中無人, 離撚晒地 咪就係你地班廢物嘅寫照囉
kfc 唔俾飲筒我ok既,如果你肯俾返支裝可樂我。
以前一桶雞明明係俾支裝的
桶裝雞之後好似係送2支可樂, 一支百事, 一支好似係雪碧
自己同班fd仲可以爭嚟飲, 諗返都覺得好玩同好笑
但係唔知由幾時開始變晒紙杯裝可樂
搞到無咗種樂趣

1. 根本唔係呢個po 你拎兩個禮拜前嘅回覆真係唔知咩事
2. 你都識講有需要嘅話用多啲資源都無可厚非
咪講咗 唔用飲管衍生出好多唔好嘅後果 咁用飲管邊處唔係無可厚非呢?
係一間素食店返工,店舖風格主張環保,一直都冇落飲管(有珍珠奶茶,檸茶賣)會跟一條長嘅鐵匙比客,一樣個個飲清哂
有無地址? 我想去幫襯下
大家身邊如果有環保撚
一齊排濟欺凌佢就冇錯啦
去試下又無妨呀, 咪當見識多啲囉
依個post 都講過,搵唔番
最後講多次,到依家成件事根本冇討論基礎
我已經講左好撚耐泡沫咖啡、紅豆沙、有珍珠既飲品,總知良心同你講:「要飲管先飲到」既,都算係有生理需要,唔應該禁止。我要屌既係一刀切覺得所有野都要用飲管既人。而kfc 應該係全部飲品都唔需要飲管
利申飲以上既紅豆沙珍珠奶茶都有用飲管。

第二,代替品就係用人與生俱來既口部飲用冇生理需要既飲品。

大家都未同意以上種種,又何苦再屌黎屌去呢
咁應該剩係比飲水,水以外既飲品都冇生理需要既飲品。
我諗你細個要飲奶掛?
財色名食睡個個都想要,做到唔要就當然另作別論啦,但做唔到既,跛佬打飛機都有手天使,依d咪叫生理需要囉
有冇人回應下
最後用多咗20%膠都有
所以應該禁止水以外既所以飲品
做好啲分類好過啦
其實會唔會係不嬲都係講緊飲用某樣飲品過程中既生理需要,而唔係飲用該飲品依件事本身既生理需要呢?兩件事黎
如果要用人類生活質素去換環保既話應該所有水以外既飲品都唔飲。
色素丫二氧化碳呢d工業都少d。
你肯定係少數? 出下街先啦毒撚
睇黎講中左 夠膽同你班環保fd講唔好係網上吠啦
果時一聽到已經覺得反智
用完吸管同杯蓋回收重好
上面海藻吸管都唔錯

出發點好
做法反智

如果係咁不如乜鬼都唔好用重環保
講漏左 而家係逼你做 吹咩 就係串鳩緊你班反環保撚剩係識網上圍爐呀 毒撚
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞