[搬台] 有冇人覺得走飲管真係一件好弱智嘅事

554 回覆
2398 Like 203 Dislike
小學畢業未?

0.03% 就點都係 0.03%, 個數點大點誇張都係0.03%

走飲管啊拿,我叫外賣堂食

根本就係
環保撚弱智都唔係第一日既事
最鍾意嚴以待人,寬以律己
留意返
宣傳同埋硬ban係兩個唔同做法
依家kfc咁樣絕對唔係宣傳嚟
係,扮做野
如果環保撚真係支持環保嘅, 就成班去晒咁多個貨櫃碼頭
叫入邊果班做緊物流嘅人支持環保, 包膠果時捲少一個圈
如果佢地叫得郁, 再以貨櫃碼頭做例子去宣傳
一定會比而家有更多人出嚟支持你地嘅環保活動

淨係是但一個貨櫃碼頭一日嘅耗膠量已經係一個家庭嘅幾年耗膠量
佢地可以減少到1%影響好大, 有佢地做例子去宣傳一定更有說服力

而家啲環保撚淨係識話由少做起, 夠彊就入去說服啲商家做
佢地支持嘅話, 我自發日日去到邊都同你宣傳走飲管又點話
你講個啲環保撚,好似係得綠色和平個類機構
我識個啲環保膠都唔會迫人同佢走塑
自己身體力行,做好自己本份就算
要屌都唔係屌全部環保撚,直接屌綠色和平啦
環保最有用係搵到替代品
有 d 人唔用腦諗下就盲撐
要戴環保光環就全間鋪有得環保嘅地方都環保晒佢
包括冷氣開 25.5 度
又踢穿左d環團份子
環保撚日日都不務正業
同d女權撚一擔擔
環保撚會睇唔到 因為幫唔到大商家慳錢
遮袋先難搞
商場地下濕咗冼親一個唔該畀人告就仆街
有腦就唔會講環保
都係個句, 飲管有紙製, 有可以食用, 都係一樣咁環保, 你班餐廳佬想cut cost咪直接講出黎, 比班環保撚利用
吵咩
下次環保人士全部用手食,D嘢食就咁倒落個盤度,要佢地好似狗咁食就最環保。
我前日去KFC都有比飲管
agree, 都唔知由幾時開始由搵替代品變咗做直接取消先叫環保
凡係環保組織都係戇鳩, 個人搞環保嘅話根本唔會咁撚戇鳩
因為個人搞嘅話會明白有啲位係要犠牲少少, 但會喺其他地方度慳返
佢地會去理解有乜野係需要, 有乜野係可以減少去達致環保呢個目標
環保組織淨係識屌鳩人同埋要所有人都跟佢地果套去行
從來都唔會考慮每個"環保行動"所引致嘅各種後果/問題
其實用紙製飲管咪得
https://unwire.hk/2018/08/22/dont-throw-contact-lens-into-toilet/life-tech/green-2/

fb見開始有啲page share呢篇文話隱形眼鏡唔環保,環保撚又搵緊新目標
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞