又係時間推下amazon平價notebook (5)

1001 回覆
29 Like 2 Dislike
利申唔係好識
相級好多
4核->6核
960m->1060 功能差超過100%
明白了
抵玩 做緊特價 1050ti價錢 1060效能
唔會 上面個部值1499 (17吋mon)
依部除了i5 1050ti 仲有8gb 同埋15.6吋mon都1066依4樣野唔止200美元

如果真係budget
或者可以考慮佢15吋 i7 1050ti 16gb 1186 都係貴100usd
其實你搵個部係正常價沒問題,只係其他2部做緊特價所以才抵好多
剛剛到手試左冇事喎
點解我個部咁
想問下有無機係類似#1第2部嘅文書機但係13-14吋?
15吋有啲大
幫朋友問有無咩機係用8750H而又薄
同埋各位點睇ThinkPad T480
msi gtgs系列
aero 15x
razer blade 2018
啱啱見到asus UX550GE 同xps 15都係用8750H,呢兩部如何?
裝好Chi Mei N156HHE-GA1, Dell 7577 比想像中難拆個架, 要用開信刀+credit card去開.....
排線都好難拆, 最後都Ok, 最後在intel graphics settings turn下色~

換mon熱潮
xps散熱差+大 降頻係伏中之霸
我覺得直頭可以頂置避免更多人中伏

asus UX550上代7系又係會過熱大降頻
你覺得上左多2個core既8代會點?
香港有賣喎
幾錢?
7700同8750唔係一樣45W tdp? 應該唔會好大分別?
唔打機其實有無問題?
如果成日拎出街用 想輕身少少 有咩文書基推薦 會Cut片
頭先拎部notebook幫隻滑鼠差電 差差下部電腦開唔番 想知有無得救 好多notes係入面 諗住聽日去深水埗睇下有無得救
如果救唔番有無方法將啲轉去新機度
同埋如果收左皮既話有無啲平價 比較輕既notebook推介 無乜要求 普通文書 打到lol就得
開機時彈d咩出黎? 你部野係睇呢個post買定點
普通文書機可考慮第2部
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞