又係時間推下amazon平價notebook (5)

1001 回覆
29 Like 2 Dislike
邊度有得買三腳type-c火牛?
Btw無知一問 nb上面個type-c頭有咩用 叉電?但如果係叉電 咁點解我唔用原廠個個叉?
正常人唔會買部laptop返嚟鑽窿散熱咁戇鳩

唔建議學,因為我部laptop只係玩具所以先會亂嚟

雖則依家經我用throttlestop 加開窿再加抽風機咁玩,cpu keep 住80s , gpu keep 住75

但我重申呢類土炮嘢一般正常人唔好學
巴打係咪s410un果個setting
我跟左你set
S410UN?
定係我認錯人?
之前都有個巴打cpu降頻80
gpu75
新手問ux430ua 與 s410un 有咩分別? 謝謝
4k touch screen 簿機除左 xps 係咪冇選擇了?
可以自己加 ram / SSD
執相 rend 片
只計硬件性能
拍得住2018 13' macbook pro 嘅win 機最平可以去到咩價位

2.3GHz 四核心第 8 代 Intel Core i5 處理器
Turbo Boost 技術加速運行至 3.8GHz
Intel Iris Plus Graphics 655
8GB 2133MHz LPDDR3 記憶體
256GB SSD 儲存1
Retina 顯示器採用原色調
觸控欄及 Touch ID
四個 Thunderbolt 3 連接埠
ux430ua zenbook系列黎 芒靚D 機身設計會現代化少少(姐係似macbook )

s410un 就vivobook系列黎 性價比會高d 雖然同spec黎講佢會平d 但其實係其他野到扣返 例如芒會冇咁靚 機身做工設計冇咁好等等 另外S410un 個un代表佢有獨立display(MX150 約等於1030效能)
PS 我岩岩買左部ux430ua 想睇開箱可以去返第一頁
推post
asus好多機都開唔夠窿搞到散熱差
好比一條友用幼飲管飲珍珠奶茶
ux430ua 靚mon 外殼用料靚d 輕d 薄d 但沒獨顯
要獨顯可選ux430un

s410un 廢mon 有獨顯 比ux430ua重0.1kg
ux430ua, 16gb ram + 512gb ssd但無獨顯
s410un, 8gb ram + 256gb ssd有獨顯
好在我又唔介意DIY

但唔建議正常人咁做,一陣有條友攞個原裝殼去鑽就好睇

部GL702VS 入風口真係少得可憐

喺兩個風扇下面鑽開已經差好遠

玩多大半年無保養之後等我換液金散熱,應該會涼返好多
而家有d新嘅usb device 係用usb type c頭 速度上會快d
至於差電 要睇咩型號 唔係部部notebook 個type C頭support type C叉電
然後點解唔用返原廠 因為type c 頭 你可以用尿袋 再加條type c 線就可以幫你部notebook叉電
多個選擇比你姐
Isee!咁k570ud個部用唔用到
呢部係唔support
死圖
連登個up圖網應該死左
個圖我係cut左Amazon有人問左賣家
Q: Does this laptop support usb c charging?

No, this notebook does not support USB-C charging.

所以係唔support
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞