又係時間推下amazon平價notebook (5)

1001 回覆
29 Like 2 Dislike
依部唔錯 只係散熱差少少 1060版本佢算有d良心換返個靚mon

話說香港版有2個版本
FX504 i5 8gb ram配1060 3gb 版本 256ssd
FX504 i7 8gb ram配1050 4gb 版本 1+1.28ssd
2部賣9988 正宗頭大身細
散熱差成點?,如果係1050 既config
長開andriod emu 會唔會好快打柴?
樓主
第二部如果自己買ssd(500usd)

咁個windows係咪要自己買? 定係多數比條key我自己down個window算?
買notebook咪跟window,唔洗自己買
換hdd,ssd佢都會認到
唔洗買,睇版本一裝就得
而家d機唔會有實體key
win 10直接燒係底板到, 裝落去就認到
咁我買個ssd , 裝落去 , 下一步係乜
佢會自己重裝?

你指燒落機 ... 即係買個新hdd放落去就有windows ?
咁我係香港買ssd了
睇番notebookcheck既8300+1050
Stress test 都係7x度 唔算差既
當然8750+1060 就肯定唔只依個數
痴撚線,點解可以相差咁遠
你買個新hdd返來裝好左係機到, 入去本身正常個windows 10, 上網down win 10個iso之後行
裝果下會有得比你選drive, 你format好個新disk就可以開始裝 (好似正常新機裝win咁)
之後入到新裝好win 10正常畫面, 去search啟動入去果面, 未啟用的話就按一下
我自己公司d機都有類似既野, 通常咩都唔駛攪已經認左條key仲啟動埋, 最多都係要去啟動果頁按一下
依家係amazon search唔到s410un,係唔係amazon唔賣喇
冇貨姐
今日終於買多條 8GB RAM 番嚟裝落去部 F510UA

各位巴打拆機前有兩樣嘢要注意
1. 所有螺絲嘅長度都唔同,一定要放好啲螺絲,或者 Mark 低每粒螺絲嘅位置;

2. 其中有 2 粒螺絲係收埋喺 2 粒膠腳下面,如下圖示

請勿暴力拆開底蓋,否則得不償失
買所羅門巴打果部
想買部laptop比娘親 簡單文書機 會用少量photoshop 要有cd rom (老母話要燒碟)可以噤噤地咁用 最好有ssd 畢直五千-六千 唔知有咩選擇呢?

另外想問ssd係咪會比hd噤用啲架?

唔該哂各位巴打
正常係一外盒一內盒
機入面套好曬
買第2部+usb外置dvd機
因為而家好少機仲有dvd機, 買到都係舊款
razer有冇得自己加hdd or sdd
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞