又係時間推下amazon平價notebook (5)

1001 回覆
29 Like 2 Dislike
右上咪HDD tray?
唔好意思 我無爬到文以家先知你需求。

如果係用黎做install program, MS OFFICE, 感樣就唔係幾好。

驚你做做下野 斷左連接就唔好。

個外置 都係FOR 你放D無物用資料。 等你部NETBOOK 有空1位 做你重要野
理論上打開底蓋幾粒螺絲就會access到hdd tray

個tray睇落鬆四粒螺絲就攞到出嚟

買個啱size 的hdd 拮入去,上返螺絲就完成

理論上只係複雜過加ram 少少
如果咁都整唔到⋯

就真係幫你唔到
買到144+1070+256gb版喇
真心易
唔似acer排線都唔跟要另外買
咁樣係咪夠做
我都因為咁先無買helios 300

好似話可以同acer US 問佢攞返,但我覺得咁真係煩過西
謝爸打!!!!!!
不過我想問問有無話邊一款既2.5 HDD先啱呀?\
爸打言重!!!!
我自己都寫得唔清楚!

我怕要拆哂D螺絲好麻煩, 唔識點上返個HDD CASE
YOUTUBE得一段VIDEO, 不過想睇下咁多位爸打有無經驗換過
咪咁怕死啦

你都唔係換,係加

好易啫
提提你開螺絲溫柔d咪整蝕粒螺絲

打開個蓋時又溫柔d唔好整花整崩個殻
好少買咁貴既LAPTOP, 買左幾日, 唔想咁快收皮

過兩日去SSP睇下D 2.5 HDD

1~2TB有無咩好推介呀?
感謝爸打提點!!!!!
你打開咗個底蓋

確認點加,咩厚度先去買啦

影張相上嚟大把人幫你眼
開蓋加嘢係唔會void warranty

你手殘隊爆零件,咁人為損壞另計

咪生人唔生膽
知道, 細佬係newegg買
唔知有無國際保

所以好小心
屌,你newegg買有單嘛,print 出嚟就有保用

而且佢機身編號有出廠日子紀錄,佢計返出廠時間一樣保俾你

上個月我先攞部amazon 買的GL702VS 去深水埗華碩皇家乜鳩會去整

咪咁怕死啦
多謝爸打屌醒。
過兩日去ssp 買個hdd
都係果句你打開咗部機先

檢查咗先去買

你都未打開點知係咪一定裝到

救命呀,搵人同佢溝通吓啦
想買部文書用途LAPTOP 又有SSD
係AMAZON見到S510UA-DS51 幾岩心水
會唔會有更平或者更好嘅選擇?
差唔多啦, 一係就買第2部再自己加ssd咁成本可以再低d
唔想煩就直買
拎去皇家加囉
好人既咪唔收你錢
真係要最多咪幾百
睇砌機個post有推介
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞