又係時間推下amazon平價notebook (5)

1001 回覆
29 Like 2 Dislike
你幾錢budget
sorry 打得唔清楚,因為無打機需要,所以唔洗要好勁嘅cpu 同 display
平[係指有4k mon嘅機入面比較]
我睇price.com 8 k~3x k 都有選擇 咁我係搵8k~1x k嗰啲
想問下你點開個MON COVER?

我甩左下面兩粒螺絲,上面好似冇螺絲。

唔敢大力,問下先。
正常係得下面兩粒,之後左/右上角用陰力慢慢meet個cover出黎
其實用舊既地鐵飛慢慢sip條邊易啲
Thanks. 我試下先
喺broardway見到依兩部,抵唔抵屌
有時會帶出街
主要上下YouTube, 上下網
淨係會玩football manager

價錢合理 (香港行貨黎講)
2部都做到你要求既football manager, dell就美國牌+有電競級數獨顯
asus就有1050可打大作低效, 不過asus價就唔夠amazon抵架啦
依2隻個mon色域較低,睇上去會較暗淡
同價錢同重量 香港可以買asus Vivibook pro N580vd 色域好好多
你想要幾輕先,
平既話 1200usd 2.kg
ASUS VivoBook pro N580VD-DS76T
如果唔過2kg 有無選擇
睇左幾款,想問下各位意見同分別..
我認識唔太多..

1. ASUS Vivobook 14 X442UA-FA141R
處理器:Intel i3-7100U
作業系統:Windows 10 Professional (64bit)
顯示屏:14吋
記憶體:4GB
硬碟:1000GB
光碟機VD-RW
重量:1.8kg
硬碟類型:HDD

2. ASUS ZenBook UX430UA-GV007T
處理器:Intel Core i5-7200U
作業系統:Windows 10 家用版
顯示屏:14吋
記憶體:8GB
硬碟:256GB
重量:1.25kg

3. Acer Aspire 7 A715-72G-53BC (NH.GXBCF.001)

處理器:Intel i5-8300H
作業系統:Window 10 Home
顯示屏:15.6 FHD吋
記憶體:8GB
硬碟:128 + 1000GB
顯示卡:NVIDIA GeForce GTX 1050 4GB VRAM
重量:2.4kg
硬碟類型:SSD + HDD

我其實都係睇下片,打機都係打football manager/ 唔太高配置ge 野
budget: 6k- 7k

以上3款邊款比較好?
第3部, 因為有gtx 1050+8代勁版i5
第1/2部都係7代basic u +無獨立顯示卡
ASUS ZenBook S UX391UA-XB74T
1.1kg 1500usd
thanks 巴打!

如果係第3款,我上格價網見到大約 $6,510-6,860
價錢算合理嗎?
行貨的話合理
想買razer又想平既留個tg介紹個sales比你地
搵日去SSP格下價,唔該哂巴打...
btw 第1/2 部好似仲貴過第3...
明明第3配置好似好d..係咪牌子問題
已換

換左邊種?
ga1.

但我覺得紅色有啲紅,我唸要tune 下
較到光亮度嗎?
好過原本好多
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞