又係時間推下amazon平價notebook (5)

1001 回覆
29 Like 2 Dislike
2萬應該得出面現金價先得
大佬你仲要分期架
sales比我20399
那來20000呀 數學天材
係 買個轉插就用得 香港市電係220V 你插之前可以睇下個火牛係咪100-240V既
如果係咪用轉插得 不過而家九成電器都係100-240V
lm
lm
Amazon 竟然有Free Shipping to Hong Kong

Lenovo 狗也不屌...有spyware
Free Shipping to Hong Kong on Orders over $65 USD https://www.amazon.com/b/ref=AE_TTW_HK65_HQP?node=17910264011
Acer Aspire E 15, 15.6" Full HD, 8th Gen Intel Core i3-8130U, 6GB RAM Memory, 1TB HDD, 8X DVD, E5-576-392H
Price: $379.99

https://www.amazon.com/Acer-Aspire-i3-8130U-Memory-E5-576-392H/dp/B079TGL2BZ1
2018 Dell Inspiron 15 5000 Flagship 15.6 inch Full HD Touchscreen Laptop Computer, Intel Core i5-8250U Quad-Core, 8GB DDR4 RAM, 1TB HDD, DVD RW, Bluetooth 4.2, WIFI, Windows 10
Price: $558.50
https://www.amazon.com/Dell-Inspiron-Touchscreen-Quad-Core-Bluetooth/dp/B077T46GLP/
齋睇spec同性價比小米贏哂
但唔知強國野易唔易壞同埋會唔會比強國監察你做緊乜
s410un 打輕量game(overcook)都會去到cpu 80度,唔適宜用黎打機,文書就非常夠用,長期80度部機應該好快壞😂
睇廠既
以前用msi ge60
i7 4700+ 960m 打足2年長期93度都冇問題
電池損耗率得5%

反而之前用asus gx501玩左9個月香口膠電池就4舊漲左3舊,好彩保養唔使錢
呢部K570UD用黎打機會唔會好易過熱?
真係好睇廠商用咩質素既電了。但溫度到8x度cpu會降速,變相行慢左,去唔到本身應有的速度,所以打機都係買返散熱好既laptop合理d
咪傻喇
cpu降頻線係睇間廠點set
Intel原廠降頻線係100度
一直講緊asus s410un, 唔同牌子當然有佢既設限喇,佢地都唔想因為過熱而增加維修機率
要打機買返gaming notebook,始終文書機打機有d勉強
咁唔打steam啲大作 喱部可以嗎
可以 但唔預你長期打,始終定位文書機,散熱方面沒咁好,或者你可以學膠巴用其他方法改良散熱,都係個句同價錢既,買gaming notebook仲好,除非嫌外型同重量,不過高階gaming notebook解決哂外型同重問題,不過就貴
明白 唔該晒巴打
放心啦巴打 你都係打一般online game 好少過熱,佢80度先會降頻,但就算降頻都夠打你到機,只要唔係打steam 大作
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞