又係時間推下amazon平價notebook (5)

1001 回覆
29 Like 2 Dislike
其實asus啲機係咪真係易打柴啲?我屋企嗰部買唔夠1月就要返廠整,宜家充電位死埋,要長期插火牛先得

整到我1516都唔知買唔買好
13吋

文書
3500蚊

有冇推介
難少少, 買唔到正常8代u 廢u有機會得
你係用amazon買定點
有得維修架wo,
同埋notebook易打柴原因好多, 有d係因為cpu廢 (尢其果d celeron)
唔會無得整架wo
香港行貨的話
外國買要計平同有保養的確得asus抵玩
dell又要加premium保轉香港
巴打,無知一問,個mon 係唔係tn panel 黎
我睇外國d review 話個可視角差d
一分錢一分貨
oh 即係係tn panel 黎?
無講,所以無期待

Btw 家陣DHL 話預星期一先到

amazon 可能又會退運費
我買左部S410UN

最近用wifi 好似有D 問題, 成日都連連上斷線.

但用電話連同一個wifi 就無事.

大家有無試過呢?

--
仲有我uninstall 左好多佢本身software. . e.g. ASUS.

唔知關唔關事

可能會重裝個win10 / factory restore 佢試下..
最簡單, down左最新wifi個driver落電腦先
之後uninstall成個wifi driver, 重開機再裝一次
我部ASUS yr1買到而家 total 6年想佢壞都未壞
仲係i5 3210M+630M+8GB RAM
3210m 已經係i5, 唔係celeron果d
買機真係好重點係粒cpu, 我公司有d同事成日拎部celeron黎問我點解咁慢
所以我對8250u/8550u/8300h果d都有幾有信心
起碼好多巴打買左都無返黎屌話部野廢
退運費又平百幾港紙

想問下巴打係邊個reveiw 睇到個芒資料
小弟純粹想參考下 搵左幾個都係講低階版本
fx504自己拆左個moon準備換過塊ips moon
剩知係120hz

都係果句

一皮嘢又8750 又1060又ssd hdd

隻mon 只係講咗120hz 唔好期望佢顏色或視角好好
thanks ! 試下先
巴打 如果我想買部玩pubg
5-8千左右 有無推薦?
我上過youtube睇1050pubg
好似得30-40fps
個價真心吸引
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞