又係時間推下amazon平價notebook (5)

1001 回覆
29 Like 2 Dislike
依度講FX504 有2款mon 一款tn 一款ips 分別提及tn是45%ntsc ips是72%ntsc
https://www.notebookcheck.net/Asus-TUF-FX504GD-Core-i5-8300H-GTX-1050-Laptop-Review.303266.0.html

不過,我再係美國官網找到FX504 是總共3款mon,
https://www.asus.com/us/Laptops/ASUS-TUF-Gaming-FX504/specifications/

分別是
tn 45%ntsc(amazon i5版1050 1050ti版本)
ips 45%ntsc(b&h i7版 1050ti版本)
ips 94%ntsc(amazon i7 1060版本)

我總結所有資料
所以FX504 1060版本個mon是120hz 3s 94%ntsc 應該係msi用緊個隻

一般平價機多數用45%ntsc ,顏色比較暗淡,至少要上到72%ntsc先叫正常,靚mon講緊100%aRGB,當然人人感覺不同,最好你去百老匯/豐澤望下先,就知我講所謂暗淡是如何
lol的話macbook pro最雞果隻雙核都夠玩, 但要裝windows
你可能遇到個問題會係d resolution變到好細粒 (因為個mon高清, 入game後要調較)
其實佢果2個port (or 4個如果係貴果款) 係可以買轉插駁usb同hdmi, 但都幾貴下尢其係hdmi果個
好似premium已經得, 不過最簡單send個email去dell問or打去問下 你話你岩岩美國返黎係果到買左部機
呢樣真, 電腦真係平有平玩, 尢其係一張1050已經夠打大作低效
1050 全低都玩到PubG
多謝巴打詳細解答 等我去睇下msi 果隻mon 睇下過唔過到老虎果關
Macbook air 2014 行osx 一樣玩到lol 唔一定要裝windows
Btw 你買11500 係舊model wor
14388 先係岩岩renew既macbook pro
2春vs 4春
我見人人話premium就可以
但我就係問過客服
話premium plus先可以轉香港保
仲要硬食意外保障
加加埋埋要$100usd
2者分別係幾多錢
本身已經跟premium
轉premium plus+$50
意外保障+$50
加埋運費真係完全無著數
完全無著數? 如果對比返香港dell個價唔係都係贏好多咩 (假設你部野係amazon買)
你去望msi 要望高階型號GE63同GS63/73(GS65除外是另外一隻mon)或者GT系列 ,我見到最平個d都係用緊45%
改左囉
香港dell 12算喎
美國買點都平
真心感謝巴打講埋咩型號,如果唔係我又柒撚曚曚咁去睇
呢到真係有愛
xps13 9360 refurbished
i7 8550u
16gb ram
512gb pcie ssd
4k touch
$10k 連保養運費
係平過行貨但翻新機
另外之前見到部latitude 13 7000 2in1 $5k
不過走左寶
問多左次了
premium香港唔保
如果FX504個power cable係米奇老鼠頭, 其實可唔可以換返舊notebook嗰個三腳頭黎用呢?
咁就唔使買個轉插喇
如果你有果條線就得, 因為只係普通電線黎
但記住有火牛果part (即係跟住4方形果舊)唔可以換走佢
amazon 買macbook 點先買唔到翻生機
其實amazon所有notebook都係由美國d鋪頭仔賣, 即係本身有個seller
只係佢地無實體鋪做生意得個倉擺貨, 有人買就寄出去
你想安全就同返apple買
2萬一定得
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞