(校園、穿越、奇幻)今年我三十三歲,回到了1998年(15)

1001 回覆
151 Like 3 Dislike
一是衰咸濕 一是衰賭太大
房侍農哥好型,唔好死呀
春巴我都係住東涌
有冇機會幫你含
人地講笑姐 唔好認真
推一推先
我先到文具鋪取回筆記和Notes,然後我們到了安蔭茶樓品茗。

房侍農道:「如果唔係我咁啱嚟搵你,你都好大鑊喎!」

「都係啊!今次全靠你咋!咁依餐我請啦!當係多謝你幫咗我。」

「唔得,依餐話明我請架!」

「咁多謝喎!」我問道:「係呢!今日嚟搵我做咩啊?」

「無,咁耐無見,咪嚟搵下你囉!」

自從那次歐聯決賽後,我們差不多有半年沒有見面,我問道:「最近點啊?有無賭波啊?」

房侍農滿臉堆歡道:「有啊!我依家無爭人錢,個戶口變番正資產添。」

「嘩!咁真係恭喜你喎!唔怪知得咁好嚟搵我飲茶啦!原來你轉運。」

房侍農一臉神秘地靠向我,他壓低聲音道:「我夢見師父,佢畀貼士我買波,我先贏錢咋!」

我聞言愣住了,片晌才道:「你講咩話?」

房侍農重覆道:「我話我發夢見到師父啊!佢畀料我,我跟佢買,最後贏錢啊!」

這次我聽得很清楚房侍農的說話,我很懷疑他發現了我騙了他,現在裝瘋賣傻來報復。

房侍農見我默不作聲,他道:「咩啫!你好似唔信我咁嘅,我都係睡仙陳搏嘅弟子,淨係得你可以夢見師父,我唔可以咩?師父佢老人家擺明偏心啦!對你就波膽都講埋畀你聽;對我就淨係叫我買上盤定下盤,個賠率差好遠架!」

我瞧著房侍農,他應該沒有那樣的智慧去拆穿我的謊言後,再這麼有耐性在我面前裝蒜,我認為他精神失常和撞邪的機會會大一點。

我道:「係咪你最近唔夠瞓或者壓力大啊?不如放個假,出去散下心啦!」

房侍農有點惱怒,道:「咩啊!你做乜唔信我啫!我真係夢見師父架!佢除咗畀賭波貼士我,仲同我講咗好多野添!」

我打量了房侍農一眼,他的精神狀況並沒有異常,模樣也不像撞邪,還是順從他的意思較為好,誰叫我之前對他編了這麼大的謊言。

「我信,咁師父佢老人家同你講過啲咩喔!」

房侍農神色凝重道:「師父佢老人家,話我嚟緊有一個劫。」
房沙展唔好要退場呀
學生黑社會 要殺到沙展 真係好天芳夜覃
繼續留意
學生黑社會 要殺到沙展 真係好天芳夜覃

繼續留意

湯本身已經唔細粒,再加上佢背後
其實童黨要殺一個警察都唔難
難在殺完要點逃避責任
但可以全部推比一個刀手
講起女人攤牌
聯想到以下呢D情景

推一推
push
咩係死亡髮型

改奸角角色名好慘
睡仙派二當家

雖然得兩條友
車匙
樓主加油,番工等緊你既文
多謝

但係我都返緊工
書展一定去買書支持你
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞