(校園、穿越、奇幻)今年我三十三歲,回到了1998年(15)

1001 回覆
151 Like 3 Dislike
i want to know too. Will go on next Monday
出版社話泛華

我未去過

試下問下人

😰
泛華發行展區
Hall 1 1a-d16
聽日去買先
湯仲謀秘密向羅家環提供情報,羅家環老實不客氣立刻大舉掃蕩,不知就裡的朱斌仔為此坐立難安,他向湯仲謀訴苦:「阿湯,今次我地損失慘重喇!如果個死差佬再釘住我地,我地班兄弟隨時連粥水都無得食啊!你要諗諗辦法啊!」

湯仲謀淡然道:「斌仔,個差佬新官上任,洗下太平地交差啫!過多排就無事架啦!」

朱斌仔奇道:「阿湯,你覺唔覺得今次差佬掃場有啲奇怪啊?個兵器庫明明得幾條友知,但係都畀差佬冚咗,你話我地裡面會唔會有二五仔喔嗱?」

湯仲謀拍了拍朱斌仔的肩膀,道:「斌仔,定啲嚟,唔好自亂陣腳。你依家係大佬,出面個個都睇你頭,我地無任何證據,唔好懷疑其他兄弟,如果唔係嘅話,個個都驚畀人屈係二五仔,咁佢地邊到會畀心機做野啫,依家科技咁先進,畀班差佬掘到料都唔奇喔?」

朱斌仔點頭道:「阿湯,你有道理,我地唔好自亂陣腳,班死差佬同真技安想我地淆底,我地偏偏就扮無野,睇下佢地奈得我地咩何?」

「斌仔,唔係扮,事實上我地真係定過抬油。」

朱斌仔笑道:「哈哈,阿湯,你講得啱啊!我地定過抬油。」

王公覆授意湯仲謀藉著警方掃蕩數字幫做成帳目上的混亂時,作出資產轉移,把原屬數字幫內的資金轉移到花生幫上,然後向社團誇大因警方掃蕩做成的實際損失。

這一石二鳥的計謀,不但可以取悅羅家環,還可以讓數字幫的資產轉移到花生幫上,製造了藉口。

湯仲謀心想:「迫女去賣淫、開大檔、收陀地要幾耐先賺到幾百個啊?依家用一用腦,汗都唔駛出一滴,一轉眼就執幾百個。哼!不過依啲錢都唔係我嘅,全部都轉入我哎吔大佬個戶口。」
孫權之後就會反孫策
到時有好戲

今次madam 破我呢單大案,一鋪過做凸quota 啦
之後到你破madam....添呀
破左幾十次啦,警署有多用途室架嘛
其實朱斌仔真係好撚蠢
先唔講佢知唔知係孫權搞出黎
佢咁既態度仲邊有人聽佢講
頭先都終於買到了,不過要問人放左係邊先見到
我都買左了 紙質唔錯 無呃排版 唔錯
仲係處都好大鑊

依啲係黑警所為

一哥話最重視警務人員操守.........
下刪三百字
不嬲死蠢
多謝支持

無計
我啲蛋散係咁
多謝
我有啲朋友話啲字太密
睇到近視加深
你寧願我破madam 定破報案人先

書展入手了

無計
我啲蛋散係咁

又唔好咁講,因為果度多書我求其望一眼見唔到所以先要問人啫

書展入手了

無計
我啲蛋散係咁

又唔好咁講,因為果度多書我求其望一眼見唔到所以先要問人啫

同埋銷路應該幾好,我一話 1998 果本,個 staff 即刻話佢知邊本因為好多人問過
湯仲謀與楊鳳瑤一起逛街,楊鳳瑤滔滔不絕道:「就到聖誕,周圍開始都擺出好多聖誕嘅裝飾,唔知今年聖誕氣氛濃唔濃厚呢?聖誕之後好快就新年,出年就係千禧年,一千年先一次千禧年,我地生活係依個年代真係幸運,可以見證歷史,不過聽人講會有千年蟲嘅問題,你知唔知咩係千年蟲?千年蟲出現會有咩影響啊?」

湯仲謀心不在焉,並沒有聽見楊鳳瑤這番話,他的心神都放在另一件事情上。

房侍農現在自身難保,不能再作成皇志的安全網,湯仲謀向成皇志作出報復,沒有人再會阻礙自己,他在想要怎樣去對付成皇志才好?

找人去把成皇志揍進醫院嗎?不,這樣做,不能消解自己對他的仇恨。

成皇志這種人挺重視身邊人,如果傷害他身邊的朋友、親人的話,一定會更讓他感到痛苦吧!等等,他好像創立了個什麼自強會的,如果對付那個自強會的話……

楊鳳瑤見湯仲謀只顧發呆沒有回應自己,有點不滿,嗔道:「喂啊!人地同你講野架,你唔理人,咁無禮貌架!」

湯仲謀答非所問道:「鳳瑤啊!妳知唔知成皇志嗰個自強會係咩嚟架?」

楊鳳瑤點頭道:「知啊!我都係自強會嘅幹事嚟。」

湯仲謀聞言喜道:「鳳瑤,咁妳知唔知自強會裡面有啲咩人啊?」

楊鳳瑤見湯仲謀這麼關心自強會的事情,於是便把自強會的人與事都對湯仲謀說了。

湯仲謀嘴角上揚,他記下了十多個自強會會員的名字。
格劍
忌廉釀菊花
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞