(校園、穿越、奇幻)今年我三十三歲,回到了1998年(15)

1001 回覆
151 Like 3 Dislike
即刻有聲有畫面
咁就差唔多完了 好期待第二部快啲出
加油呀春巴, 追左你好耐, 今日先第一次留言

btw 想知你個方向會係點? 會唔會寫到番到33歲? 因為見你出左咁多章都好似過左1-2年時間咁
其實因為習慣做cd rom姐
支持
push
得返十章精神食糧
push
推!
無文?
Push
我步入自強會,掃視了一眼,不知為何今天的自強會很齊人,居然連平常甚少出現的布正麗與宛琳珊亦在場。這也不錯啊!至少在最後一刻,自強會的成員能夠聚首一堂,這未嘗不是一個美好的回憶。

其他人的焦點放在我身上,有十多名同學走向我,其中一人道:「會長,唔好意思啊!因為屋企嘅原因,我地要退出自強會喇!」

臉頰有些瘀青的萬季常嚷道:「喂!你地班友唔係驚啊?我地畀人打都未驚,你地驚乜野?遇到少少事就割蓆,有無咁衰仔啊?」

那些要退出自強會的會員聞言,他們的表情都有點不好意思。

我點了點頭,道:「我明白嘅,自強會守則無話入咗會唔可以退會,你地唔駛唔好意思。」

我與要退出自強會的會員逐個握手。

有些會員道:「多謝你啊!會長,依段時間我過得好開心啊!」

我拍了拍對方的肩膀。

那些要退出的會員離開後,矮仔文揚聲道:「會長,依家留低嘅,都係講義氣嘅,湯仲謀搵人打我地,我地唔會畀佢嚇怕。會長,請你帶領我地向湯仲謀還擊啦!」

在場的楊鳳瑤聞言,臉色一變,站在楊鳳瑤身邊的布正麗發覺對方不對勁,握著對方手臂。可是楊鳳瑤沒有會意,她一臉詫異道:「等陣先啊!大家係咪有啲咩誤會啊?你話搵人打你地嘅係湯仲謀?」

尚興國道:「尋日喺差館,我地咁多人都親眼見到湯仲謀保釋嗰班打我地嘅臭飛。」

楊鳳瑤申辯道:「咪住先,我覺得中間應該有啲誤會,湯仲謀佢…」

此時,飯桶武漲紅著臉,他再也忍不住,指著楊鳳瑤道:「妳依個叛徒,我親眼見住妳都湯仲謀一齊,你地仲好親密添,講!究竟湯仲謀係妳邊個?點解到咗依一刻妳要去維護佢?」

自強會所有人的目光都落在楊鳳瑤身上,她垂著頭,抿了抿唇,半晌才道:「湯仲謀…佢係我…男朋友。」

楊鳳瑤此言一出,自強會的成員盡皆嘩然,飯桶武等人對楊鳳瑤作出咒罵,要求把楊鳳瑤趕出自強會。

眼見眾人鬧得不可開交之際,我揚聲道:「各位靜一靜,我有說話要同大家講。」

自強會的吵雜聲音漸斂,眾人的目光由楊鳳瑤轉到我的身上,我道:「頭先我去咗見校長,佢話會收番依間活動室,同埋佢話校董會要求解散自強會,所以邊個留喺自強會,同邊個離開自強會,都唔需要再去爭論。」
九月要上一星期堂

到時出唔到文

唔知一個月內可唔可以完成最後嘅高潮

寫咗兩年

雖然唔係日日更
但出出下
居然可以完到故
預計出三部曲

其實可以完到第二部都好滿足

都可以算交待晒成個故事

第二部曲應該會最長

其實第一部曲都埋咗好多伏線

其中有大篇幅講到豔兒嘅原形係同第二部曲嘅大boss 有關

依一個大boss 就唔係湯仲謀依啲級數

會勁好多
其實cd rom 真係唔係咁好

老實講你地嘅一句鼓勵對作者好大鼓勵

就算無連登account

都可以Facebook 同紙言講下感想
睇我其他故
有文 早抖
今次真係我們中出了個叛徒喇
希望可以長睇長有,春巴相比係哩度好多嘅作者已經好好 起碼有文有路,舖排得幾細膩,多謝你
入U無耐開始睇到而家升yr3
入嚟追故已經變咗習慣
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞