【鋼琴之戀】《妳是天使,我也要與妳醉在愛河》

983 回覆
24 Like 6 Dislike
老母同女朋友兩揀一的話,阿霖既選擇好明顯

阿仔係時候要獨立
Luey and Franz I am so proud of you.
彤彤一定好鐘意luey囉 franz直接同彤彤講 一定開心死佢

阿仔係時候要獨立
Luey and Franz I am so proud of you.

之前又話唔信個仔會丟低你,而家又Proud of him
跌落地都要攞番喳沙
彤彤一定好鐘意luey囉 franz直接同彤彤講 一定開心死佢

中學生咁快就拍拖,仲要兩個起香港冇人睇住?
中意還中意,都唔可以比個仔亂黎既
彤彤 咪又係差d 同呀正 咩咩 中學個陣
彤彤 咪又係差d 同呀正 咩咩 中學個陣

阿彤真頭係比阿正咩左架,起阿彤重遇番阿正,太空虛果日
冇計啦,太愛個男仔

阿仔係時候要獨立

跌落地都要攞番喳沙

I am proud of him because he has chosen a good girl.
兩碼子的事

仔大仔世界
你究竟有冇香港身分證架

阿仔係時候要獨立

跌落地都要攞番喳沙

I am proud of him because he has chosen a good girl.
兩碼子的事

ok, c nine so you stay in macau

仔大仔世界

仲有孫仔帶
你究竟有冇香港身分證架

我grandma係渣香港證,但我老豆冇攞,所以我冇得攞
後來grandma去左賣咸鴨蛋,我就同香港斷左link了
香港咁就損失左我一個高質市民
你究竟有冇香港身分證架

我代全香港人多謝你老豆
你究竟有冇香港身分證架

我代全香港人多謝你老豆

走啦,我唔想搞大佢

如果我冇記錯

Franz去到香港就會同Luey。。。。
如果我冇記錯

麻煩樓豬寫得仔細啲
對不起了外公,為了我的愛情,借了你來過河,有怪莫怪啊,孫子不孝,但他日娶孫媳婦時一定不會忘記你老人家。

阿公:
如果我冇記錯

麻煩樓豬寫得仔細啲

如果我冇記錯

麻煩樓豬寫得仔細啲

Sugar free story
憑這張紅色的身份證,我明早動身的話,乘大半個小時的巴士便能到達碼頭,再過一小時的船程便能到達她所身處的城市...

我如果我獨自一人行動,快去快回的話,有誰會知道?

可是我人生地不熟,而且來回船票的價錢也不便宜,我這樣在沒人照顧接應的情況下即日來回的話,消費實在是太大了。一兩次是可以,但不是長久之計,絕對捱不了整個暑假。

這時...

「吖!」花園中的一把女聲引起了我注意,我立即望出窗外...

原來是父親從後摟住正拿著剪刀在修花的母親...

兩人抱在一起,甜蜜得羡煞旁人,使在屋內看著的我又再心急如焚,也想像他們一樣抱著自己最深愛之人。

但我握著自己的身份證,我呆呆地看著父母,不禁感慨...

我愛薰衣草天使,但同時亦很感激這位玫瑰天使,當我被人遺棄,空虛痛苦地掙扎時,是她伸出溫暖的雙手拯救我;她將我視如己出,用心並用愛去教導我,把我撫養成人,使我擁有現在這一切...

就連我手中握著的這張香港身份證都是她給我的,用她給我的東西來背叛她,這樣的事情我有點難做到...

我最不想做的事就是去欺騙我這善良的父母。

其實我不用這樣衝動行事,可以選擇跟母親好好商量一下...

父親離開後,我立即衝下樓走到母親身旁,擺出一幅乖兒子的樣子,幫助母親一起修花。
「做咩無啦啦咁乖啊?」:母親笑說

「其實呢...」我不好意思地說:「你覺得,如果你同老豆都唔得閒既話...」

母親打斷我的話,有氣無力地笑說:「你真係好想番香港咩今個暑假?」

她又發現我的意圖了?!

真的不行,沒機會嗎?...

「係啊,我真係唔想暑假都屈住起澳門,想有得玩下見識下啊嘛!」:我答道

母親說道:「你自己一個點得啊,除非一係...」

「一係阿公接我咪得囉!」我靈機一觸,跟母親想到同樣的解決辦法。

「你真係,無啦啦又會咁想番香港都有既,仲要搞到阿公...」母親疑惑地看著我。

「不過可以既,如果你乖乖地聽佢話既話」:母親有氣無力地說

她...剛才說了可以嗎?!

「真架?!」:我興奮地說

「阿公聽到你肯去陪佢既話應該都會好開心既,我同佢講下啦,但你要乖乖地聽佢話先得啊!」:母親說

我好興奮啊!!!我好興奮啊!!!
咁興奮就出文啦
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞