【鋼琴之戀】《妳是天使,我也要與妳醉在愛河》

983 回覆
24 Like 6 Dislike
這晚,我又重覆著昨晚的動作,無法入睡的我呆呆地看著手機螢幕,也不知能跟露兒說什麼.....

「番到屋企未啊?」:我忍不住對她的關心,傳出一句訊息。

「嗯」阿琴把自己所處的座標傳到對話框中。

她的座標顯示的位置是沙田,我卻處身於澳門旅遊塔旁的西灣湖畔。我現在跟露兒相距了一百多公里啊,中間隔著寬闊的大海啊。原本應該是快樂無比的新年要這樣過嗎?

好吧露兒,你安全就好了。

「Franz...」:Luey Lavender突然打出我的名字。

「嗯?」:我回覆

阿琴黯然地回覆:「我聽人講你比Avis打啊,點解唔同我講?......」

......

她居然知道了。目擊到Avis打我的只有阿豪一人,唉,他還真是多口呢,居然告訴他姐姐。

「我冇事啊......」:我尷尬地回覆

我打出這句後,訊息下方只出現了兩個灰色的剔號,旁邊寫著「Seen by Luey Lavender」。

露兒,不高興嗎?不喜歡我這回答嗎?

你,何以始終不說話?

......

翌日 年廿九

無事可做的我應邀來到青年中心,大家快樂地玩遊戲,然後一起吃東西。兩個熟番的背影在我面前出現,是大埔何伯和那位台灣的劉兄弟。

我想走上前跟他們打招呼,但認真一看才發現原來Phoenix也在他們旁邊,使我不禁停下了雙腿。

我站在他們後面吃著東西,可是認真一聽,發現劉兄弟跟Phoenix的對話好像有點兒不尋常......
嬲豬,返外家
Pheonix 唔係鐘意左男主掛

會唔會係咁啊
咁仲唔趁住Luey返左香港,拿拿聲起澳門食左Franz哥哥?

會唔會係咁啊
咁仲唔趁住Luey返左香港,拿拿聲起澳門食左Franz哥哥?

好難講啊,不過Franz唔會受嘅

會唔會係咁啊

唔會受不過又比人誤會

會唔會係咁啊

會唔會係咁啊

唔會受不過又比人誤會

想當年彤彤都係咁樣多次誤會阿正

噢,愛情真讓人瘋狂

可能Franz把持不住
犯下男人嘅大錯……
RIP
睇巴打啲故睇到我想死 btw新讀者留名

可能Franz把持不住
犯下男人嘅大錯……
RIP

可能Franz把持不住
犯下男人嘅大錯……
RIP

會唔會係咁啊

唔會受不過又比人誤會

噢,愛情真讓人瘋狂

好再最後我同阿正修成正果

會唔會係咁啊

唔會受不過又比人誤會

噢,愛情真讓人瘋狂

一陣小心琴血reboot你呀

可能Franz把持不住
犯下男人嘅大錯……
RIP

你講咁多,都係因為你想自己頂上姐
我相信Phoenix係open,但唔係淫既

歡迎新毒者
點解睇到想死啊?睇維吉爾?

會唔會係咁啊

唔會受不過又比人誤會

噢,愛情真讓人瘋狂

只可惜唔知道可以起第二季入面持續到幾耐啦

會唔會係咁啊

唔會受不過又比人誤會

噢,愛情真讓人瘋狂

一陣小心琴血reboot你呀

reboot 不過真係好好既idea

我現就彤b同阿正結成合法夫妻既程序提出....司法覆核
比我查下阿正或者阿彤有冇一個讀錯誓詞先

歡迎新毒者

琴血巴打由浪漫純愛變成虐心作者

歡迎新毒者

越無理,越凄美

歡迎新毒者

越無理,越凄美

然後琴b 比人虐左兩季

歡迎新毒者

阿正同franz都好撚慘 btw維吉爾係故名?

歡迎新毒者

越無理,越凄美

然後琴b 比人虐左兩季

四月謊言入面佢都唔算比人虐姐
四月入面比人虐既只有維吉爾
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞