[MCU] 復仇者聯盟3 : 無限之戰Avengers : Infinity War 劇透討論區 (11)

1001 回覆
56 Like 7 Dislike
睇足千4萬個劇本
唔信就咪柒問啦
冇過隻眼姐 火箭咪比左隻佢
bruce banner知
類似今集個final scene
想問洛基有冇可能未死 會唔會再復活 好鍾意佢

佢死左真係最撚傷心 明明做返個好人,而家雷神連唯一既親人都冇埋
哥哥笑住話自己全家死晒
喊到我痴線
顯得im打得傷thanos更加熱血,

論im個人覺得佢同時係2個極端:
有甲(尤其套納米甲)比到人超強感覺,
但同時肉體隨時比人點到即死。

但im成日都面對面挑戰越級對手,
唔all in對手自己一定實死無生,
所以親都比較肉緊。

ps. im拎盾頂住thanos power stone死光真係最正,之後個下轉身之前打hulk個時hulk都無係咁
本身佢族人都勁(Titan) 唔係大家想像中咁弱
本身勁
你睇下ironman打咁多下先流一滴血就知 比著其他死撚左啦
我更期待下集captain marvel會點逆轉成件事
同埋就算只計電影
佢無石都強過hulk啦
有幾多個英雄可以勁過hulk呀?
網上聽番黎,話有d場口係拍錯左,唔記得thor 冇左隻眼。
之後先將錯就錯,補番太空船rocket俾假眼佢個場
突然諗到下集故事走向可能係thanos 決定穿越返去泰坦星未滅亡果陣,點知返到六年前無限手套就爆炸,所以thanos 只係返到2012 年
就住avg3套戲我覺得正常大路野,
將滑嘟嘟搶石拆開幾個故仔黎講,
而且都只係鋪排,岩岩到左小高潮,
大高潮就留番下集。
所以成個架構都係d大路野,冇咩好討論。
結局好唔好就要睇埋下集先講得。

反而我覺得羅素兄弟去點樣拆開d細故仔,再將d細故仔連番埋,係處理得幾好。究竟佢研究到個故仔有幾深入先做到
Thanos:用盡全力只換來一滴血

完全表達呢份絕望
唔係打致命傷既話 基本上佢握下拳頭就好番啦
Mighty Thor
佢因保密協議 好多演員都無完整劇本同各有各拍再合成 有時拍錯唔知唔出奇
唔會犯埋啲咁既錯啦 我覺得係想俾返個靚仔樣佢姐
買左過兩日imax 3d準備第二刷 第一次睇2d
而且可能拍左唔同版本,剪後唔知咩會出街
如果一開始無諗住俾返隻眼佢咁點解會出現拍錯既情況 佢一埋位無眼罩已經叫佢戴返啦
戴返個眼罩型啲 似Odin
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞