[MCU] 復仇者聯盟3 : 無限之戰Avengers : Infinity War 劇透討論區 (11)

1001 回覆
56 Like 7 Dislike
Fox deal 出之前,自己ff嘅avg4結局係wander嗌句no more infinity stone

如果fox deal成功就可以話代價係開左去x men世界嘅portal之類

然後今集又話wander有能力破壞啲石
(不過可能只係破壞到mind)
唯巴 你肯定自己俾150 block左?
認真
不過諗諗下 其實都好
可以放非洲巴入黎屌到佢討論唔到
Red skull黎
應該係有啲高等生物/物種“管理“啲石
只係“管理“晒定只係“管理“幾粒就唔知
咁點解佢會去左果度看住粒野
佢唔係am1果陣收左皮?
看住靈魂寶石果個人係咪美國隊長1果個boss黎?
佢話曾經有過一粒係指魔方?
如果係佢既話點解佢會係果度受咀咒?
Red skull黎
應該係有啲高等生物/物種“管理“啲石
只係“管理“晒定只係“管理“幾粒就唔知
咁點解佢會去左果度看住粒野
佢唔係ca1果陣收左皮?
本身成個種族,死淨佢一個
CA1入面佢係比宇宙魔方送左去唔知邊度
無話佢收左皮
冇收到皮,佢自己唔係都話俾粒石傳送去果個地方咩
可能我睇漏左
如果討論過麻煩屌細力啲

隻手套嘅歷史其實係點?
今集話thanos隻手套係由矮人整

但係odin本來就已經有隻“sample“
咁即係手套呢一個概念本身就已經有,矮人唔係原創,只係照傳說整隻出黎?

Thanos隻手套又係幾時整?
矮人問Asgard做咩唔保護佢地,thor答話asgard滅左

不過asgard都係近期先滅?
照計應該係loki控制asgard嗰陣/之前整手套

Thor個答案其實係唔多關事?
未過weekend已經6億幾票房,真係好癲
好多時asgard自己野都搞唔掂
隻手套 thanos係之前電影彩蛋有出現過 應該做左一段時間

Loki管亞斯嘉個時 可能已經無理到 個段扮奧丁既日子應該發生好多事
手套嘅設計本身有
所以odin整左個假嘅
Thanos就整左個真嘅
又睇多次 ironman件新甲真係型到

自動修復 金屬又可以變形

每次睇ironman出場都好有新鮮感
呢個要加入Q&A,個個post都有人問
Thanos好早整
最少係avg2之前
Thor2仲早過avg2
所以可能係loki做左王之後嘅事
所以loki唔理+thor唔知嘅情況下比人滅左
之後一直冇同外界聯絡
有無講點解要殺晒侏儒星既人?
黎講睇第二次再睇真啲

咁佢又冇應承唔殺
果陣heimdall未死冇理由唔知架
定係果度係heimdall都睇唔到?
Tony婚禮請Wong,但唔知會唔會請Captain
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞