[MCU] 復仇者聯盟3 : 無限之戰Avengers : Infinity War 劇透討論區 (11)

1001 回覆
56 Like 7 Dislike
Star-Lord最後都殺得落手呀……
仲有loki同埋gamora
starlord最後迫不得已要落手
應承嗰一幕仲係鳩下鳩下
去到真係要落手就落唔到
雷神3奧丁講過話你是雷神,唔是鎚神,個鎚只是封印你體內強大力量,卜街佢今集又拿番個鎚

封咩印呀 odin話個hammer係幫佢集中力量,並唔係佢力量來源,咁先點醒左佢令佢能力覺醒
而stormbreak除左係武器之外,仲可以召喚彩虹橋
加上要搵有石既thanos,幾勁都冇可能赤手空拳啦
兩樣都係
本身超強身體
加上用左power stone擋
用cg咋嘛
有冇眼都冇分別
有冇未來人知下集啲人點番生
storm breaker個柄係用groot隻手做,佢隻手要幾硬先唔會咁易爛
問RUSSO BRO
其實無用,都係改變唔到結果
thanos齊石只不過係一來自己勁咗
二來係可以撻下手指就解決晒成件事,懶人方法
如果唔齊石佢大不了用返個舊方法,逐個星球去殺人
就算無time 同mind,有其餘四粒已經可以橫掃宇宙
其實有左時間和空間兩粒石,基本上咩都可以解到
我反而想知到底soul gem有咩咁特別
鋪咗十年到依家先出現
特登講明佢地位特別
重要有守門人
重要gamora先換到返嚟
但又未睇到特別係邊

講特別,我覺得time先係最特別,連爛咗嘅gem都可以救返
一來,reality 可以改變現實物質
支核彈變埋蝙蝠都得

二來大不了用space逃走
贏國 普京 印度 巴西
滅晒4個低端國家夠交數咩
開post嘅係DC9嚟 唔洗理佢
下集啲人番生既關鍵 我覺得
Soul gem其實只係出現左, 未正式講

我估可能avg4先會真係講返?
又或者中間d戲可能會講少少
見好似冇乜人提, 順手講下
套野本身有咁多野要處理都仲sip到個中心思想
真係幾勁
https://www.youtube.com/watch?v=mj0ncN2A9pY
原來每次演Nebula都要剷一次頭
以為會成功講到motherfucker
興奮左半秒
GOTG1要姐
如果thanos冇石嘅,thor都可能贏到嘅
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞