[MCU] 復仇者聯盟3 : 無限之戰Avengers : Infinity War 劇透討論區 (11)

1001 回覆
56 Like 7 Dislike
因為今集係thanos 既電影
依家打完啦咩
高達入面百式無左隻手同腳都仲未打完
又唔係既
如果一貫BBQ方式
咁一集真係唔夠
又要build up d奸角又要處理咁多人
宜家一集玩盡個奸角先
先可以完整到一套bad end既故事
但呢個方法用喺滅霸度我係非常之欣賞
終於有唔洗又被弱化到智障既奸角
im一路打一路避先打到咁耐
hulk硬爆仲要得一條套路好難唔輸
尋日睇左 美隊係架火車後邊出場果到真係型到癲
一個扭腰接住枝茅
出場自帶bgm真男豬
我濕哂
沒有去追POST,不過有些少疑問,究竟無限手套有幾多隻? 係幾時整出來?
如果好耐之前就整左,即係侏儒界荒廢左好耐而聖域界從來都唔知?
奧丁寶物庫隻假既無限手套係咩野一回事? 侏儒界又有一隻,Thanos又戴著一隻,即係點?
如果有gif圖就正 勁撚型
你未入場睇? 怕唔怕劇透?
好期待奇異博士到底睇到咩

係話決戰局開始,薩諾斯講tony受智識詛咒同死保tony性命留低好大懸念

死亡不是終結
侏儒界荒冰因爲聖域界都無左
Thor咪講左囉
我就係睇完套戲,侏儒王整完無限手套就俾Thanos廢左對手,就開始有疑問
沒有去追POST,不過有些少疑問,究竟無限手套有幾多隻? 係幾時整出來?
如果好耐之前就整左,即係侏儒界荒廢左好耐而聖域界從來都唔知?
奧丁寶物庫隻假既無限手套係咩野一回事? 侏儒界又有一隻,Thanos又戴著一隻,即係點?
侏儒界荒廢左因爲聖域界都無左所以Thor唔知
Thor咪講左囉
其實loki有冇機係假死
以佢咁醒目唔係以為拎把刀仔可以做低大佬呀

trailer就get this man a shield
出到來畀對泳掌畀cap就算
唔怪得要空手頂thanos個掌

滑奸打forever你老味
呢個就係im強嘅地方
識得避同埋變形鎖thanos能力
假設thanos力量同hulk一樣
咁im就係鎖咗個咁大力嘅角色嚟打
應該有gif 呢段trailer好似有
係mcu入面手套有三隻
一隻模,一隻真,一隻假
假果隻出現應該係marvel未正式plan好phase 2
諗住喺雷神聖界度做下彩蛋
點知以後既故事有改動
所以咪解釋係假野囉
有冇人知黑底白字credit嗰段首soundtrack 叫咩名?
一開始thanos用武術打低hulk真係好撚型
聖域界毀滅係THOR 3既事,但係Thanos戴手套係好早既事(好耐gotg1),所以唔肯定隻無限手套係幾時整
im單挑thanos真係好好睇
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞