[MCU] 復仇者聯盟3 : 無限之戰Avengers : Infinity War 劇透討論區 (11)

1001 回覆
56 Like 7 Dislike
d兵既用途擺到明係俾d戲角色啫
何況滅霸當時唔喺度姐
你覺得佢喺度avenger仲可以咁容易打兵?
更何況滅霸一早已經最少有一粒石
hulk佢都打得贏
ds又整爛左粒石
贏面好弱下喎
因為幻視分析左粒石啫
屌 電影版將四將弱化變四智障

一個凍死
一個磨wakanda個牆磨死
一個比車轆轆死
一個比支武器一下拮死
睇住佢成身著晒電跳起,再大叫bring me to thanos咁轟落去,正過呢幕好多
但thanos一定唔可以有任何一粒石
佢用力量寶石可硬爆mirror dimensions 嘅
Domamu個次元壁都得
空間就可以shift走
現實就可以改到dr冇施過法
Mind 同soul直接control dr
時間就倒流去dr未出法個時
套戲係咁講
套戲咪講左囉
Mind stone同wanda力量同源,所以wanda先有能力爆到mind stone
邊度搵個同time stone力量同源既人出黎呀?

另,頭先問人野,人地認真答你仲屌鳩人
Block撚左你呢啲柒頭
係咁
談判呢招唔係可以對付任何人
dormammu係喺第二個時空
唔受宇宙時間線影響
所以先會發現dr係咁loop先頂唔順
如果用喺同一個時空既滅霸
滅霸唔會發現佢loop
只有dr自high不停咁同佢談判
咁用雷霆戰斧
龍珠同聖鬥士嘅劇場版啲敵人嘅死法
一出黎果陣係威係勢
最後被秒
其實Dormammu果個位係咪可以理解為,Dr.對自己施time stone嘅咒語,每次一死就loop番去入場果一下到,即由頭到尾施法對象係自己only?
個幕thor 幾好戲
單目含淚
咁咪只有一個方法可破囉
你記住如果dr整爛左粒石
個故事就唔係宜家咁走
即係有機會一開波dr無被俘虜既價值
咁dr就會留喺地球
咁滅霸知道Dr整爛左粒石嬲嬲豬
親自落黎打柒佢
或想搶mind石既話
等得雷神整斧黎
地球都已經死左好多人啦
所有人等avengers 4翻生
睇a4點拆
一到星期六班中學雞先睇完入黎,啲討論質素即刻拉低晒
你可以咁理解
但最重要係對手知道你loop緊
如果佢唔知
咁loop黎又有乜用呢
其實下集關鍵應該係喺粒soul stone到
Red skull話佢喺咁多石入面有特殊地位
但到而家為止都未有任何用途

Btw有冇人發現點解隊長佢地番屋企
但又唔拎埋啲武器
心情好矛盾
好想快啲到下年睇下一集
但係又好似睇完下一集avengers就正式完結咁(至少無晒第一代)
之後十月上antman 2
其實係iw之前定之後?
如果係之後Scott同佢d fd點解又咁好彩冇變灰??
仲有,thanos一出地圖炮,唔知有冇整死aos, defender, runaways個d 人??
最勁就係strange
幻視好撚廢
係咪因為一直未復原個傷
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞