[MCU] 復仇者聯盟3 : 無限之戰Avengers : Infinity War 劇透討論區 (11)

1001 回覆
56 Like 7 Dislike
柏巴打都係度
By the way, Thanos個信念真係好強,無野可以阻止佢達成目的,包括親手殺佢個養女。同某套戲的主角俾人講句英文同老母撞名就即刻落唔到手
男人老狗差啲睇到流馬尿
最痴線係peter訓落stark到 話唔舒服 自己唔想死
Tony stark由一開始自大到仆街
慢慢了解隊友既重要性
甚至avenger2見到最怕既事就係隊友死哂
Spiderman homecoming 個陣當peter係自己個仔咁
怕佢出事
到宜家最後身邊既人全部死哂 得返自己
尤其是spiderman死係佢面前
屌講講下都想喊
Same feeling. Spider-Man 真係當咗Tony 老豆。個scene 好sad

尤其是佢係講 I dun wanna die..
有啲分析係話 tony 將自己同老豆既情感 投射返落peter 到 都幾岩

佢地兩個啲父子情

有冇巴打解答到
點解要咁訝異咁望住cap??
一係就 驚訝個人類頂得住
一係就 感應到ca 有股力量
男人老狗差啲睇到流馬尿
最痴線係peter訓落stark到 話唔舒服 自己唔想死
Tony stark由一開始自大到仆街
慢慢了解隊友既重要性
甚至avenger2見到最怕既事就係隊友死哂
Spiderman homecoming 個陣當peter係自己個仔咁
怕佢出事
到宜家最後身邊既人全部死哂 得返自己
尤其是spiderman死係佢面前
屌講講下都想喊
Same feeling. Spider-Man 真係當咗Tony 老豆。個scene 好sad

尤其是佢係講 I dun wanna die..
有啲分析係話 tony 將自己同老豆既情感 投射返落peter 到 都幾岩

佢地兩個啲父子情

睇返homecoming tony訓話peter個段
"And if you died, I feel like that's on me."
就係唔似前者咁正路咁普通掛
其實Thanos 話死一半人要公平,不分貴賤。但根本就唔公平,如果啪手指個條友點都唔會死既就唔算Random 啦,邊到公平
冇特別 係大力啲姐
其實thanos 個父女情可以再拍好少少,太少細個的screen, 如果cut 左 tony 同 pepper 段無聊感情戲,加多段 thanos , gamora 同 nebula 細個相處的情景應該會touch d

同樣是父女戲, X men 強好多, 我看av3 同 天啟都是大把細路, magneto 個女死果幕, 好多細路喊, 或者問老豆點解佢要死, 但今日全場是鴉鳥無聲
Hulk 同 cap 應該是hulk 大力d, 呢段都是怪怪地
rip loki
大家策略唔同

Tony 同pepper 段戲都緊要
佢拎soul stone 要犧牲gamora個場戲 唔係好代入到佢有幾愛個女
By the way, Thanos個信念真係好強,無野可以阻止佢達成目的,包括親手殺佢個養女。同某套戲的主角俾人講句英文同老母撞名就即刻落唔到手
其實thanos 個父女情可以再拍好少少,太少細個的screen, 如果cut 左 tony 同 pepper 段無聊感情戲,加多段 thanos , gamora 同 nebula 細個相處的情景應該會touch d

同樣是父女戲, X men 強好多, 我看av3 同 天啟都是大把細路, magneto 個女死果幕, 好多細路喊, 或者問老豆點解佢要死, 但今日全場是鴉鳥無聲
大家策略唔同

Tony 同pepper 段戲都緊要

我覺得最無聊係唔郁當隱形個段 太長 加 純為笑而整
算係比drax 出場 同埋少少喘氣位
我咁睇 ds睇咗咁多個可能性 好清楚知道贏既機會係好微 真係唯有搏一鋪 可能得呢一條路先有機會反勝 唔跟呢條路既話 就一定輸
佢知hulk係大力
唔知cap都咁大力
Tony條arc真係好正 由im im2大細路咁橫衝直撞
本身因為無家庭溫暖,覺得howard唔重視佢而令佢個人除左發明野之外好空虛同無意義
到因爲avengers而搵返自己嘅意義同動力
搵到佢珍惜嘅唔同關係
個人真正成熟
仲因爲peter而慢慢放低以前嘅issue
自己變做一個father figure去care人
Gotg鋪左好耐啦
痴撚線
邊估到呢d宇宙科幻英雄片
會有呢d咁正既格鬥技睇
就咁覺得奇怪 再加埋第二集cap係除左thor同vision之外 起馬可以輕輕郁到個鎚而Thor又係訝異左下
如果成隊X-men加入夠唔夠抽,有冇人講下
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞