[MCU] 復仇者聯盟3 : 無限之戰Avengers : Infinity War 劇透討論區 (11)

1001 回覆
56 Like 7 Dislike
今次真係塑造左一個唔係奸既敵人出黎
吓 漫畫有好明顯的鋪排喎
Thanos 在漫畫是變種人,外表醜陋,得不到父母的愛,什至是由細到大都無人愛佢

Thanos 慢慢迷上死亡,仲要thanos 本來不是咁強,是死亡女神強化佢,仲分享宇宙古老知識比佢,而且得不到永遠是最好

Av3 劇情就太短,表現不到佢同gamora 的經歷
咁可以解釋thanos唔識愛一個人係應該點做
咪就係thanos一向唔喜形於色
乜撚都收埋起心入面
(霸者正常心態)
gamora咪唔知原來愛果個喺佢囉
何況現實都有好多人細個果陣
都唔會知最愛自己果個原來係父母啦
D叛逆青年都feel唔到父母愛自己架
Gamora咁憎Thanos點會覺得佢愛自己
而且Thanos佢同Gamora相處嘅歲月都係教佢殺戮 做一個殺手 試問邊度會有空間比Gamora感受愛
不過其實Gamora完全feel唔到肯定係假 佢殺假Thanos嘅時候都喊到傻 可能佢都係呃自己
得一個
個問題係滅霸都唔知死亡女神要乜嘛
感情野對一個宇宙無敵黎講係弱項黎
倘你最後果度講得好好
同埋我唔記得gotg果陣
細妹都好似成日講滅霸偏心
所以咁撚憎gamora
鷹眼來唔到為咗遵守每年同死黨既約定去玩捉依因
cm話會將背景放係90年代
咁點解釋咁多年佢都缺席冇出動
nick又突然間諗番起要call佢幫手
根本就係Thanos半個人傳
電影令Thanos完全好吸引
其實個個英雄都有自己故事 係fans肯定會了解 寫咁多無謂 係中間加D連結之前電影嘅搞笑位已經夠

納米箭掃卒
汎合金箭打戰艦
魔法箭斬Thanos手
侏儒箭穿心
證明star lord真係抵屌
AVENGERS: INFINITY WAR
$105.967M Friday Estimate (Domestic Opening Day)
#Avengers #InfinityWar #Marvel #MCU #BoxOffice

未破到SW7紀錄
都係 所以好驚thanos因為感情所以又手軟嗰啲老套劇情 千祈唔好係咁
佢地感情咁差都係因為同為養女 Thanos就係偏心Gamora 所以Nebula先咁憎佢 但係其實Gamora好錫個妹
如果用一貫既英雄片手法
今次thanos分分鐘都係on 9仔黎
好彩今次羅素兄弟用bad end黎結尾
唔洗弱化佢
如果我既比喻無錯
可唔可以下個post置頂呀
唔想答幾次
呢套後勁長有 信我
係真係用一套戲去表達一個反派嘅強大 同埋唔洗焗住ending一定係正派獲勝
不過D fans就好傷心
痴線D劇情虐心到 幻視死兩次 仲要幾個鏡頭睇條屍
建議你成個mcu重睇
你有啲唔掂
嚟緊有dp2同套solo
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞