[MCU] 復仇者聯盟3 : 無限之戰Avengers : Infinity War 劇透討論區 (11)

1001 回覆
56 Like 7 Dislike
屌你都曬氣
無錯, 啲石有咁撚易爆就唔洗打啦

我估空間石個殼都係Thanos有力量石先打得爆
比較想知而家咁搞法spider man, doctor strange幾時先出到續集
我想講post credit scene有架直升機炒左算唔算係致敬thanoscopter
即係你當你電視睇緊戲
你不停repeat某一段
電視入面既人唔會知道自己loop緊
但你就知道自己不停睇緊同一段野
因為你唔係同電視同一個空間
Av4實返生既
我就係奇怪點解咁多人問點解唔用time stone打
根本time stone都有佢嘅限制,對住4粒石嘅thanos必輸
你睇傳送門切手都有得討論, 就知呢個世界幾撚多弱智啦
片尾彩蛋之後個句唔係avengers will return
變左做thanos will return
未殺夠
大家好努力咁諗14000605以外嘅可能性
而Dr就係可以喺電視同現實彈出彈入既人
滅霸就只可以喺電視入面
dormammu就係睇緊片既你
Dr就可以彈出黎將段片一停loop
loop到你煩
但如果Dr彈出黎loop滅霸
電視入面既滅霸只會不停重複自己既野
唔覺得係loop緊
你談判一萬次都無用
只會dr自己loop自己
咁會唔會易明d
其實你地覺得而家實力排名係點
我分享下愚見
覺得係thor>ds>im>>>>>>其他
thor唔駛講 變返個真神 連手套都未俾夠佢大力
DS可以同有幾粒石嘅thanos過到幾招
im可以肉搏打到thanos傷咗 俾thanos認同(雖然好撚輕傷,但比hulk好野)
其實infinity war算唔算已經打完?Thanos已經達到目的,而復仇者的確已經輸左(起碼冇化灰既人都知道佢地係輸左 )
yes,下集應該唔會再爭奪寶石
Sw=ds
其實你地覺得而家實力排名係點
我分享下愚見
覺得係thor>ds>im>>>>>>其他
thor唔駛講 變返個真神 連手套都未俾夠佢大力
DS可以同有幾粒石嘅thanos過到幾招
im可以肉搏打到thanos傷咗 俾thanos認同(雖然好撚輕傷,但比hulk好野)

How about sw?
我覺得thor>ds=sw>im
Sw一邊毀石,一邊頂住thanos
如果你鐘意bad/dark ending既
你真係可以當已經完左
所以點解唔分上下集就係咁意思
基本上你獨立睇一集個故事都完整
仆街漏咗
自隊一粒膠
漏咗
當Thanos係今集主角去睇,其實好完整
上兩集avengers 都係首先輸 再先可以報仇,
今集因爲太長所以要分兩集拍,
其實infinity war算唔算已經打完?Thanos已經達到目的,而復仇者的確已經輸左(起碼冇化灰既人都知道佢地係輸左 )
yes,下集應該唔會再爭奪寶石

估唔到當初啲人話iw起碼要分兩集先講得完,而家一集搞掂
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞