[MCU] 復仇者聯盟3 : 無限之戰Avengers : Infinity War 劇透討論區 (11)

1001 回覆
56 Like 7 Dislike
無錯
一開始俾thanos果速度震攝左
大怪物身型 但異常靈活
應該暫時mcu近身格鬥最強
真係 開頭唔夠5分鐘即刻扯撚咗
最近啲劇照不知幾靚 班on9仔唔識貨
啲人勁鍾意拎埋fan art嚟評 好戇鳩
有無人覺得Tony, Peter, 星爵佢地有策略下圍揪Thanos好正
Jean grey 同 scarlet witch 聯手 講 no more thanos
俾thanos打完一拳之後已經淆咗
我知之前有巴打話Captain Marvel唔會勁過Thor,
但Kevin又咁講
Kevin Feige has already stated that Captain Marvel will be the most powerful Avenger we’ve seen so far.
覺 無諗過佢地可以配合得咁好 成個打鬥流程極順 又緊湊 一個人出樣技 另一個人跟住上
Thanos喊我心諗你收皮啦

如果之前喺Marvel電影有鋪排父女情,Thanos喊我都唔覺突兀
佢嗌咗下
no~~~~~
Adam 下集會唔會有?
我入場前為免自己失望
打定底今次應該同av1,2或其他英雄片咁
激光蕉蕉蕉既style
唔會好似ca 3咁多精彩打鬥
點知一開波已經令我好驚喜

羅素兄弟
好想快啲睇到Brie Larson
我對marvel選角有信心
計埋GAMORA反應又可以合理返
其實我地睇件事同GAMORA可能都係一樣 心諗做乜9 同你好熟
但THANOS內心可能係一個毒撚禁室培育左條女咁多年要殺左佢點都有D唔捨得
知係russo bros之後就一路好有期望
點知拍到thanos出格鬥技
Gotg咪有囉
Gotg3
屌 我瘋狂loop
男人老狗差啲睇到流馬尿
最痴線係peter訓落stark到 話唔舒服 自己唔想死
Tony stark由一開始自大到仆街
慢慢了解隊友既重要性
甚至avenger2見到最怕既事就係隊友死哂
Spiderman homecoming 個陣當peter係自己個仔咁
怕佢出事
到宜家最後身邊既人全部死哂 得返自己
尤其是spiderman死係佢面前
屌講講下都想喊
Same feeling. Spider-Man 真係當咗Tony 老豆。個scene 好sad
Tony條arc真係好正 由im im2大細路咁橫衝直撞
本身因為無家庭溫暖,覺得howard唔重視佢而令佢個人除左發明野之外好空虛同無意義
到因爲avengers而搵返自己嘅意義同動力
搵到佢珍惜嘅唔同關係
個人真正成熟
仲因爲peter而慢慢放低以前嘅issue
自己變做一個father figure去care人

絕對認同
佢由頭到尾既轉變 到最後個幕個絕望樣
我男人老狗都頂唔順
依個位真係要由Im1睇到宜家先明
其實我覺得黑豹同雷神調轉上兼無播有關雷神遇上Thanos戰艦、Thor去左星爵首船嘅彩蛋同Trailer,然後復3一上,大家一定睇到呆撚左

依頭先笑住睇雷神重建亞斯加,嗰頭復3就睇消滅雷神希望
洗乜解,美隊係美國主義同精神既代表者,一定要威。美國電影唔可能比佢既旗幟人身柒
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞