[MCU] 復仇者聯盟3 : 無限之戰Avengers : Infinity War 劇透討論區 (11)

1001 回覆
56 Like 7 Dislike
Corvus Glaive把野係連汎金屬都刺得穿 得閒可以去睇下漫畫 至於你話sw個到 其實你見佢可以一邊打black order 一邊帶住vision撤退已經好好 同埋佢係算係打得贏proxima midnight 佢有一幕係掟走proxima midnight 之後再飛過去救vision 再打走corvus glaive 同埋個陣首要目標係救vision 另外就係範圍技唔代表殺傷力最高 雖然sw可以一野清走好多兵仔 (outrider) 但係唔代表佢可以一野殺死black order 同埋最主要就係black order都唔會咁on9等你出大技 好似車站個幕咁 proxima midnight不斷攻擊sw sw根本無時間出技 只可以一直避 一直防禦 搵到機會就打走proxima midnight 跟任救vision
咁都係space stone啫 唔代表同其他寶石都有相似既力量
好似真係串佢似
仲有,反派唔會蠻打呢樣真心掂
之前果d凡係以invasion/revenge形式登場既villain,其實都係硬碰硬
好明顯我不是用漫畫實力來比較....

如果跟漫畫仲騎呢, midnight 同 glaive 是black order 的主要戰鬥力, 兩公婆勁過ebony , 有咩埋由ebony 同時打Im and DS 都游刃有餘,midnight 同 glaive 咁狼狽

我明隊長有主角光環, 但無埋由win 得咁輕鬆
係 根本唔洗講漫畫
mcu好多野都冇跟
再講落去就會開始多人問漫畫邊度唔似
jane嘅關係 不想返地球
有冇巴絲搵到
追post 前面貼過
蛋蛋咁嘅下巴
都是果句如果跟漫畫仲不合埋la , scarlet witch 同jean grey 是少數獲得 god like 同女神稱號的地球英雄,
隊長我就算la ,話哂精神領袖, widow 同鷹隼
算咩?
其實扔枝矛做乜
手多
比位隊長入
hottoys會唔會送呢把野
所以下集咪會死咁啲舊既 而有啲舊既會退休
佢個樣似係冇諗過cap接得住
2歲智商小朋友俾人打到有心理陰影
你話仲會唔會出嚟
其實隊長大力D定bucky 大力D?
CA2 同 CA3 ,有幾次CA 都唔夠Bucky揪
但係一黎到AVG 3 ,隊長竟然又接到thanos 一掌
搞到我好亂呀屌
理佢地做乜
on9先會同佢地嘈
完全冇回過
cap大力啲
CA2一野霹靂追魂鎖KO左bucky
就係大把人入去嘈
Thanos講過話識stark
又話佢同自己一樣係係智識咀咒過
呢個會唔會就係下集反擊嘅關鍵
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞