[MCU] 復仇者聯盟3 : 無限之戰Avengers : Infinity War 劇透討論區 (11)

1001 回覆
56 Like 7 Dislike
其實我覺得黑豹同雷神調轉上兼無播有關雷神遇上Thanos戰艦、Thor去左星爵首船嘅彩蛋同Trailer,然後復3一上,大家一定睇到呆撚左

依頭先笑住睇雷神重建亞斯加,嗰頭復3就睇消滅雷神希望

經過左a1 hulk接住由太空跌落地球既im個幕比trailer劇透既教訓之後
我就算幾想睇都好 最好一段trailer唔睇就入場 會好好多
我反而覺得thanos喊嗰幕好嘔心

為左攞soul stone扮到愛gamora然後流埋馬尿
我真係覺得佢唔係真心愛gamora
佢唔係真心愛都拎唔到粒石啦 係劇情上唔太表現到佢對gamora既愛
我覺得話佢愛Gamora有啲突然
呢套係全球第一套由頭到尾全由Imax 拍攝,唔睇Imax 不如唔好睇。
尤其最尾搶石個到,3D版sw 淨係睇到個大頭
但係Imax 版影埋上半身兩個肉球彈下彈下
imax 無2d 等出bluray
真係睇少好多野,幻視石化左個樣,3D/2D 版 係會影唔到
睇完最想講一句
Dllm star lord
每隔幾粒鐘都有呢啲comment
見佢地去朱儒星都估到係GOT個提里昂做
唔係想盲撐
但大家有無諗過thanos呢d霸者既「愛」
根本可能係無跡可尋
唔同我地一般人要有深刻經歷先有愛
佢對愛既觀念
愛你咪就係愛你囉,唔使解釋
亦唔需要gamora愛返佢

btw我唔係鳩up架
大家代入返漫畫死亡女神就明點解
所以我咪覺得係扮出黎

與其話gamora死嗰幕係感動位
我反而覺得係講緊thanos有幾虛偽有幾殘忍
元組三巨頭經russo bros手
表現都係脫胎換骨
扮唔到架
如果係假愛,係呃唔到soul stone
虛偽既愛呃唔到Soul stone
仲有比Mantis讀心果時既情感都無得扮
只付出 不求回報
如果最後爆20個post,起碼有兩個post都係屌Star Lord
佢肯定係錫Gamora嘅
好多位都可以睇得出Gamora係佢心目中係有不一般嘅地位
就算唔可以代表愛 都證明到Thanos心目中最重要嘅人就係Gamora
只不過成就大業嘅人必須捨棄 Thanos非常了解
同埋如果佢唔愛Gamora 最後都唔會見到佢嘅幻影同佢講野
啱啱睇完到依家都平復唔到
Vision
今日睇第二次
一開始岀Marvel logo嗰時啲Asgard無線電求救訊號己經覺得好沉重
但係gamora臨死前講嘅嘢好明顯feel唔到thanos係愛自己

所以我就諗如果thanos連soul stone都呃埋 就真係好痴線
不過都係個人推想
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞