Netflix集中討論區

1001 回覆
52 Like 3 Dislike
Bates Motel唔訓覺睇完第5集
真係幾好睇

男主角明明係毒男
但同時被兩個女同學愛上
Bates Motel唔訓覺睇完第5集
真係幾好睇

男主角明明係毒男
但同時被兩個女同學愛上

其中一個收兵咋
Shooter 都好睇
但講故唔好駁故

男女主角都正
其實佢一個acc可免費試用一個月
咁我如果多email或apple id/google account
咪可以不停免費睇多次第一個月

以前炒iPhone有人開左幾十個apple id
咁用黎玩Netflix咪免費用到好耐

不過太多acc管理上係好煩

但試用唔係都要連信用卡架啦?應該每張信用卡只可以用一次
有無人用緊 SONY 4K 電視睇Netflix

可否幫手試下用Wifi 連上網 再去fast.com(Netflix個測速網來)test下個speed

我得 10 Kbps

問過哂SONY都幫唔到我 只係叫我試呢樣個樣 而全部失敗 無改善個Wifi speed 只係叫我放棄Wifi用LAN

我想肯定係咪大家都係Netflix + Wifi = 得10 Kbps

你上其他測速網快唔快?
如果都係咁慢,咁直情係sony 個wifi 接受能力弱喎
點解dl一套劇都係兩百幾mb,但做到4k畫汁

佢用緊咩技術壓得咁勁

佢用緊咩技術壓得咁勁

我用商場d wifi唔洗一分鐘就dl左兩集 好快
btw尋日追完stranger things
好鍾意呀哥Jonathan 對眼好憂鬱
唔知season2幾月先有
想問外國netflix有冇得較中文字幕?
同埋係唔係唔同地方netflix睇到既片都唔同?
想問外國netflix有冇得較中文字幕?
同埋係唔係唔同地方netflix睇到既片都唔同?

外國應該就冇啦
唔同地方有嘅片都唔同,最多片應該美國

佢用緊咩技術壓得咁勁

兩百幾mb我估唔係4k
你係app設定有冇set高個畫質?

個阿哥之前有套電影
演個戀母變態仔

希望佢第二季溝到Nancy啦

個阿哥之前有套電影
演個戀母變態仔

佢個樣同行為係有啲變態

佢用緊咩技術壓得咁勁

我估佢應該開始左用vp9

我試過同一質素下壓片, 同一條片 h264 要1xx mb, vp9 只要4x mb

個阿哥之前有套電影
演個戀母變態仔

佢個樣同行為係有啲變態

變態樣毒男

我覺得佢個樣適合演積尼高遜演開個類痴線佬

佢用緊咩技術壓得咁勁

我估佢應該開始左用vp9

我試過同一質素下壓片, 同一條片 h264 要1xx mb, vp9 只要4x mb

上網Google過
如冇搞錯

VP9係Google搞
Netflix streaming用h264
但Netflix係Android dl片係vp9

iOS好似暫時剩係facetime support h265
其實Netflix 3個plan係app set最高畫質
dl既片既解像度同bitrate分別係幾多?

上網睇過有人話視乎你部機個mon解像度畫質會唔同
我估可能平板睇解像度或bitrate會高D
手機睇mon較平板細畫質過高都分別不大

點解冇人睇Dirk Gently
我覺得好正

好睇喎
好快就睇哂

好多便當

有冇睇埋漫畫,漫畫講左Dirk細個喺美軍啲野,Bart同Dirk嘅關係同Amanda第一次發病

無喎 原來有漫畫?
揾下先

IDW出,主線係另一個世界嘅Dirk, 劇集版係間場嘅

同新版電影劇型像好唔同
有冇terrace house 同好? 班主持好撚好笑

我覺得好正

好睇喎
好快就睇哂

好多便當

有冇睇埋漫畫,漫畫講左Dirk細個喺美軍啲野,Bart同Dirk嘅關係同Amanda第一次發病

無喎 原來有漫畫?
揾下先

同新版電影劇型像好唔同

呢個係漫畫世界嘅Dirk, 電視版Dirk淨係出過細路樣

我覺得好正

好睇喎
好快就睇哂

好多便當

無喎 原來有漫畫?
揾下先

同新版電影劇型像好唔同

呢個係漫畫世界嘅Dirk, 電視版Dirk淨係出過細路樣

Better call saul係咪仲未拍第3季
岩岩今日追哂2季
啱啱睇完stranger thing,好撚正
啱啱睇完stranger thing,好撚正

喜歡睇Stranger Things不妨睇下Bates Motel
有巴打推介
我一晚就睇左五集都唔錯
睇完第一季Bates Motel
個故事懸疑得黎好重口味
成個鎮都有好多痴線佬
可以了解人性既陰暗面
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞