Netflix集中討論區

1001 回覆
52 Like 3 Dislike
之前一直淨係睇開電影,好少追電視劇
除咗HOUSE OF CARD S1
對美國政制唔熟,太多野唔明就冇追落去

後來見到LIHKG有巴打推介STRANGER THINGS
頭幾集啲劇有啲零碎
但係一開咗個頭就忍唔住追曬佢
好撚正

BTW香港NETFLIX好少電影,多數都好舊

有時仲會落架
想問下係咪大家個app都有離線下載?
我唔知點解個app 無得下載劇 連可供下載個位都冇
唔知其他巴打有無類似問題?

Netflix iOS或An app絕大部份片都有得dl offline睇

巴打我知有得dl 但問題係唔知點解我個app 係無dl個制
連option個度都無可供下載/關於下載嘅setting
食屎啦 俾錢買netflix嘅人
屌你老母

好慘, 一個窮西比連登仔屌到痴撚左線

啱啱search Netflix post, 搵到呢位巴打係係如何發跡

久仰久仰

https://lihkg.com/thread/102084/page/1

真係傻閪係
點解dl一套劇都係兩百幾mb,但做到4k畫汁

佢用緊咩技術壓得咁勁

我估佢應該開始左用vp9

我試過同一質素下壓片, 同一條片 h264 要1xx mb, vp9 只要4x mb

其實我覺得netflix畫質好一般(不過都屌打mytv super同樂視)
用24" mon睇都ok
但一落100" projector就現型(1080p)
始終streaming同bluray都係差太遠
食屎啦 俾錢買netflix嘅人
屌你老母

好慘, 一個窮西比連登仔屌到痴撚左線

啱啱search Netflix post, 搵到呢位巴打係係如何發跡

久仰久仰

https://lihkg.com/thread/102084/page/1

真係傻閪係

佢用緊咩技術壓得咁勁

我試過同一質素下壓片, 同一條片 h264 要1xx mb, vp9 只要4x mb

其實我覺得netflix畫質好一般(不過都屌打mytv super同樂視)

邊個用100" projector睇Netflix

佢用緊咩技術壓得咁勁

一開始諗住梗係有大睇大
我屋企電視得720p所以無試
其實27" mon開始已經差d
所以我netflix都係房睇
bluray先出廳
可以幾部裝置同時用?
有無巴絲同我夾

睇下咩PLAN
$78就兩部

我可以夾

有無telegram

@StepheChan
少野睇到呢
如果唔係自己marvel劇同HOC唔想等我都唔訂

BETTER CALL SAUL佢做到同步咁滯
其他就遲人一兩季

頭幾集啲劇有啲零碎
好撚正

有時仲會落架

我反而係睇完hoc 先開始留意美國政治時事, 佢每集最尾d 字幕我都有睇晒再上網搵資料。咩南北內戰, kkk, 槍權, 都係睇完先識

頭幾集啲劇有啲零碎
好撚正

有時仲會落架

我反而係睇完hoc 先開始留意美國政治時事, 佢每集最尾d 字幕我都有睇晒再上網搵資料。咩南北內戰, kkk, 槍權, 都係睇完先識

冇咁多時間

有時仲會落架

冇咁多時間

如果返工度可以叉電我諗我會睇多好多
其實有無方法用chrome睇1080
其實有無方法用chrome睇1080

用 safari
香港版有好多套大路美劇
FLASH, big bang theory個類都未有得睇

頭幾集啲劇有啲零碎
好撚正

怪奇物語由初頭一堆互不相干既人
最後幾條線既角色都變到有關係
呢D劇本寫得好好

佢用緊咩技術壓得咁勁

100" 坐唔太遠睇
1080p實唔夠sharp

一開始諗住梗係有大睇大
我屋企電視得720p所以無試
其實27" mon開始已經差d
所以我netflix都係房睇
bluray先出廳

好大mon又近睇
你預4K先sharp
係咪真係冇人睇travelers
頭先睇完Black Mirror EP1
個劇情好撚恐怖 好黑暗
睇唔睇落去好
app睇好清, ps4(唔係pro) 駁落4k mon睇都好清, 係電腦睇要load一陣先清
加左billion
可惜一早睇晒
app睇好清, ps4(唔係pro) 駁落4k mon睇都好清, 係電腦睇要load一陣先清

我覺得ps4播放比Apple TV播放清晰很多,請問這是我的錯覺嗎?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞