Netflix集中討論區

1001 回覆
52 Like 3 Dislike
Love 真係好好睇

超正 好sweet
女主果種靚好特別

呢套出左
未睇
個男主角係電影Don't Breath同Goosebumps既男主角
純睇兩套電影
我覺得佢都幾有潛力日後做更多男主角

睇左兩集 暫時幾正
一拳超人有得睇未?

viu tv就快播
Designated survivor.....痴撚線好震撼 估唔到副總統咁就死左
有睇 BB / OITNB / House of Cards / DD / How to get away with murder / Elementary / 12 monkeys / Master of Sex / Stranger things / Black mirror / Dexter / The expanse / Shooter ... 不過有啲唔係好up to date 好似 how to get away with murder得兩季 又要另外搵seed睇S3
電影都幾多經典重溫 早排先睇返kill bill / matrix / star trek ..
documentary會睇cosmos同 abstract
同埋會睇亞人同死神 不過死神又係得200幾集唔齊
總括黎講真係幾抵睇
一拳超人有得睇未?

Netflix US 有
iPhone 想試用但佢要我入信用卡先得點算...

一定要入
前排去日本 開一開Netflix 佢自動轉左日本地區
一睇 多香港勁多電影同劇

正常,個市場大咁多
加上香港whatsapp 收$8都要屌,每個月收你$63更加冇市場

希望香港Netflix可以加油

日本Netflix出早好耐
點比

舉個例
就算遊戲都係日本多過香港好多啦
日本App Store超多game香港都冇
咁你唔通怪Apple係香港做得特別少野咩
內容供應者唔肯出係香港你吹得佢漲

根本美國同日本就係世界文化有最主流影響力
乜媒體都多好多
人口已經多過香港好多
市場大好多自然投資者願意出既內容都多好多

你用一個中國特區城市同美國日本比
就好似拎隻馬同一隊軍隊咁比
無可比性
你比都搵台灣、新加玻黎同香港比啦

版權、中文化個D唔係易搞架
有時只因少少野都可以影響到出唔到係香港
例如套劇首主題音樂版權唔包香港地區
有D劇香港電視台買左播映權咪冇左囉
如果呢D野真係咁易搞
就好多仿Netflix平台成功左啦
依家全球同類野搞得最好咪又係得Netflix
HBO連個app都唔好用

呢套出左
未睇
個男主角係電影Don't Breath同Goosebumps既男主角
純睇兩套電影

睇左兩集 暫時幾正

已經煲晒,套劇拍得好好,d角色好多後生仔但做得一d都唔差,美劇劇情片黎講,真係好好睇

咁我要快D煲下

呢個男主角我睇近年既電影已幾睇好佢
漢娜的遺言故事幾吸引,但係trailer好似青春片咁搞到有少少卻步

正常,個市場大咁多
加上香港whatsapp 收$8都要屌,每個月收你$63更加冇市場

正常,個市場大咁多

已放棄香港netflix
加入Torguard 啦

正常,個市場大咁多

巴打用torguard邊個計劃
dedicated ip要另外加錢

香港netflix原來得美國netflix 8%嘅內容

呢套出左
未睇
純睇兩套電影

睇左兩集 暫時幾正

已經煲晒,套劇拍得好好,d角色好多後生仔但做得一d都唔差,美劇劇情片黎講,真係好好睇

咁我要快D煲下

呢個男主角我睇近年既電影已幾睇好佢

好好睇

正常,個市場大咁多

巴打用torguard邊個計劃
dedicated ip要另外加錢

香港netflix原來得美國netflix 8%嘅內容

截止到2015年4月26日
美國的人口的數量為3億2千萬
香港:約七百幾萬

美國Netflix成立於1997年
2016年先係香港推出服務

倒轉頭香港阿信屋都搞唔到去美國啦
唔通美國人呻點解美國冇阿信屋
香港Netflix遲美國發展20年
兩個市場既人口又少N倍
得8%內容已唔算太誇張
有D內容都係慢慢中文化緊慢慢出
你估襟個掣用Google翻譯就係中文化?
剩係版權有時都要搞好多個月
你估Netflix唔想吞埋成個華人市場?
但食野都要一啖一啖架
好多影視內容
唔係話個版權發行權可以襟粒掣就發佈去全球
翻譯亦要時間

個個公司都一野食到全球市場
係咁易做咁你做埋去啦
可能發過馬雲
但食野都要一啖一啖架
好多影視內容
翻譯亦要時間

係咁易做咁你做埋去啦
可能發過馬雲

佢收平啲咪無人嘈囉
但食野都要一啖一啖架
好多影視內容
翻譯亦要時間

係咁易做咁你做埋去啦
可能發過馬雲

佢收平啲咪無人嘈囉

香港月費入場睇場戲都冇左啦
夾plan仲平過睇早場戲

一個月睇番幾季劇
幾套電影
乜都抵番啦
講開又講, 有樣野好奇怪
話說佢上星期upload 左killjoys season 1
我睇左3 集, dl 左第4 集打算坐車睇
但頭先播個時出error, 話依個地區唔播得
之後我del 左打算再dl 過
點知成套劇都search 唔返
佢唔會係上架左一星期就落架掛
我明明前幾日仲睇緊第3集
香港netflix 加油
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞