[無聊講下器材]老鏡雜談

1000 回覆
97 Like 10 Dislike
Jupiter 37A奧運版見飛花有人賣1000蚊
屌唔屌好

屌,不過37A濃色喎
求標準變焦鏡
比xt1用暫時有c mount同f mount adaptor
話說之前話買咗支industar 69
淘寶咗d 螺絲批黎 fix infinity focus
感覺幾好 晏d 返到公司補圖

是日日落

LZ 定LD嗰支?
52定55mm?

LZ 定LD嗰支?
52定55mm?

佢28 mm 黎
不過落apsc 變42 mm

LZ 定LD嗰支?
52定55mm?

佢28 mm 黎
不過落apsc 變42 mm

記錯61
Helios 40 M42 mount復刻版香港買唔買到?
if so, where?

新版?新版有兩個Version 不過40我唔建議買
留名
仲有冇人玩老鏡
有支m42 快門葉卡卡地收唔晒又開唔晒,可以拿去邊度整?
呢個post太偉大,推翻上黎先
香港邊到有多啲中古鏡頭舖尋寶🙇🏼‍♂️🙇🏼‍♂️
AiS同Ai 鏡用落FM2到有無分別
Google咗好耐都一頭霧水
想買支1.2/1.4 50mm
FM2 來講無分別
我見佢光圈塊葉一個7塊一個9塊 其實有無分別?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞