[無聊講下器材]老鏡雜談

1000 回覆
97 Like 10 Dislike

第一隻MD-NEX 係灣仔腦場330
同一隻野淘寶35
睇路啦

以我所知香港90%都係淘寶貨

深水步有間我買40
只係貴taobao少少, 算均爭

咁就真係幾均爭
邊一間?

同求地址

check返原來好似係80蚊
fake鳩左大家唔好意思

不過個時岩岩換A7, 急用想撚下d鏡
所以覺得可以接受

btw深之都其中一間

香港買呢d野有一半價錢去左租金到

第一隻MD-NEX 係灣仔腦場330
同一隻野淘寶35
睇路啦

以我所知香港90%都係淘寶貨

深水步有間我買40
只係貴taobao少少, 算均爭

咁就真係幾均爭
邊一間?

同求地址

所以覺得可以接受

btw深之都其中一間

個價都可以接受,有現貨可以試ma
請教一下
Nikkor non ai轉e mount 有無推介

同求地址

所以覺得可以接受

btw深之都其中一間

香港買呢d野有一半價錢去左租金到

可能唔只一半
香港D租貴到HIHI
轉接環戈到搞掂左,多謝巴打們的幫助
抹鏡抹到好頭痕,究竟我要求高定係我唔識抹,抹完之後上濾鏡好似永遠都有啲塵係濾鏡同鏡頭之間
我用鏡頭筆同鏡頭紙抹
轉接環戈到搞掂左,多謝巴打們的幫助
抹鏡抹到好頭痕,究竟我要求高定係我唔識抹,抹完之後上濾鏡好似永遠都有啲塵係濾鏡同鏡頭之間
我用鏡頭筆同鏡頭紙抹

唔影響成象就算
究竟邊度vm40 1.4 二千二
我問天x佢話要二千六
我問天x佢話要二千六

日本有
我問天x佢話要二千六

日本有

咁大獲
我問天x佢話要二千六

我都係
照入左 問過其他鋪仲貴
黎緊想入contax g 90
我問天x佢話要二千六

我都係
照入左 問過其他鋪仲貴

好多G90
不過真係好鏡
我問天x佢話要二千六

我都係
照入左 問過其他鋪仲貴

不過我無問係sc 定mc
聽講sc 味道好似正啲
G90真係多得呢個post
我想收曬g系列但唔知咩價叫合理
我問天x佢話要二千六

我都係
照入左 問過其他鋪仲貴

聽講sc 味道好似正啲

一定要係黑色
今日a7r2 +G90
Btw, 想買支MF 境影境,有無介紹?
手上最wide 只是28mm. 想要支更wide

我問天x佢話要二千六

我都係
照入左 問過其他鋪仲貴

聽講sc 味道好似正啲

緊係要收哂7粒,call條神龍出來啦
今日a7r2 +G90

contax 25 f2.8 aeg 唔利但係玩色

不過其實個人建議現代wide鏡
loxia 21 f2.8
vm 個一堆
今日a7r2 +G90

contax 25 f2.8 aeg 唔利但係玩色

不過其實個人建議現代wide鏡
loxia 21 f2.8
vm 個一堆

諗緊VM 15
點睇支Helios 44-2
我問天x佢話要二千六

我都係
照入左 問過其他鋪仲貴

聽講sc 味道好似正啲

問過d細鋪 話而家多數都係mc
sc我諗要搵2手
Nikon mount 35mm/28mm有沒咩介紹,主力影風景同建築多。

預算上限為2000,唔該曬
Nikon mount 35mm/28mm有沒咩介紹,主力影風景同建築多。

nikon 35mm F/2 AIS/ D
nikon 28mm F/2.8 AIS/ 28mm F/2 AI/AIS

nikon 35mm F/2 AIS/ D
nikon 28mm F/2.8 AIS/ 28mm F/2 AI/AIS

唔想買NIKKOR 有沒其他選擇
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞