[5歲女童虐殺案]消息指死前一日遭拋上天花板擲落地 後再被繼母畜牲父毒打

921 回覆
20 Like 1839 Dislike
打唔死就係教, 打死先係虐待
我隔離屋
我諗對父母都唔係一開始就拎較剪
暴力呢啲嘢好奇怪, 打打下就越打越勁
個細路都係, 初初打手拍就驚, 打多幾次你用籐條先驚
希望真係有人跟....
本身佢地都適合生小朋友啦, 咁既性格...
咁你現在有沒有理父母?
報錯警好過害死人呀
動手動腳就其身不正啦
仲點樣教小朋友呀?
點解咁可愛都落得手?
【Now新聞台】屯門五歲女童懷疑被虐致死,校方指女童自11月退學,在學時身體並無傷痕,無證據顯示曾被虐待,因而無向社署或教育局通報,校方現已向教育局提交報告。

女童就讀的路德會富泰幼兒園,早上家長如常接送子女上學。

校方對女童離世感到震驚及難過,又透露最後一次見女童是去年的10月27日,女童父親稱家中有喪事,需要回內地處理,因此自10月底為女童請假,11月時則指希望自己一對一教育女童,向校方申請退學,校方亦曾在11月致電女童家長了解學習進度。

校方強調女童身上一直無表面傷痕,以往上課時亦開心,與繼母感情不俗,由於一直認為女童無異樣,因而並無向社署或教育局通報。

ON999999??????

不過講真個女童係11月退左學又真係好難知

不過學校真係好ON99999999999
報警好難,一來啲警察乜都唔理,
二來好多呢啲19家長會喺外人面前扮冇嘢 (你睇呢對父母post fb話自己愛仔女..)
三來冇啲露出嚟睇到既傷好難告得入啲咩

我都想知點可以幫隔離屋個細路
差唔多晚晚都開片
你有冇聽我段錄音? 真係教仔?
唔係ON9 係缷膞. 根本係唔想負責任, " 何謂表面既明顯傷痕", 咁都講得出?
幼稚園唔係強逼教育
唔返唔洗通佈...
個哥哥會唔會有事 會唔會比繼母個老母搞
而家淨係落案左對狗男女 個 繼外婆淨係拘留緊

嫲嫲可以照顧哥哥就好
打個身咪睇唔到...
你老豆老母都係仆街
學校邊知個父母咁變態
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞