Samsung S8/S8+/ Note 8討論區 (11) s9 可能有全新電池技術!

1001 回覆
20 Like 10 Dislike
八達通快啲公佈samsung pay可以入八達通啦

睇落ok就轉s8+
雙修的我好期待,希望同平時用八達通一樣一啪就得no delay
不過要買全月通應該都係要實體卡去站務中心買,除非之後可以上網買pass
話說n8 update完好似指紋又勁左 但真係食電左
note8 幾時會平, 想等佢跌下先買
有冇咩鍵盤 可以好似ios kaiboard咁 中英同時打?

play度search miles leung
佢個d全部都有,用左7年了

但無kaiboard咁好用

我琴日UP到BQK4 wo又冇覺得食電左
大陸人都唔係好受 sosad

http://www.eprice.com.hk/mobile/talk/4523/209677/1/

佢地反過韓,又民族主義當道
坡版s8既samsung pay有冇得轉番香港版
有無人用緊everdry嗰塊玻璃貼?好唔好用

好用

好用

我見啲人講到好靚,係米真 巴打有無相睇下

我琴日UP到BQK4 wo又冇覺得食電左

n8 唯一可以彈 真係舊電

出年3月

出年3月

建議唔好等
因為平幾舊果陣就會冇左官方換屏優惠

利申我s8+ 出遲左 冇官方星級服務
今次Samsung Pay要玩Smart Octopus,僅Galaxy Note 8、S8+和S8用家可以用到。最離譜的是,由於要支援Smart Octopus硬件要有一些改動,故此其他Samsung手機型號能否有相關支援,是一個大問號。

更荒謬的是,今次Smart Octopus僅支援成人個長者八達通,就算連個人八達通都玩唔到。Samsung手機加入Smart Octopus後,雖然可自動增值,但亦有一個荒謬位,就是透過Samsung Pay的信用卡為八達通增值,用家是需要再繳付增值金額的2.5%作額外服務費。

今次Samsung Pay要玩Smart Octopus,僅Galaxy Note 8、S8+和S8用家可以用到。最離譜的是,由於要支援Smart Octopus硬件要有一些改動,故此其他Samsung手機型號能否有相關支援,是一個大問號。

更荒謬的是,今次Smart Octopus僅支援成人個長者八達通,就算連個人八達通都玩唔到。Samsung手機加入Smart Octopus後,雖然可自動增值,但亦有一個荒謬位,就是透過Samsung Pay的信用卡為八達通增值,用家是需要再繳付增值金額的2.5%作額外服務費。

samsung pay一向預左得flagship用到
因為flagship機人士消費力一般較高
而家出街見到多左note8 s8 s8+ 好明顯

話說個人八達通玩唔到又係咩玩法
而我一向唔會用自動增值

總之要我部手機拍落去八仔部機
唔係拎samsung pay增值
或者將成部手機拍落去paywave部機到用八仔比錢
更加唔係將成部手機當成信用卡咁碌黎用八仔

samsung pay一向預左得flagship用到
因為flagship機人士消費力一般較高
而家出街見到多左note8 s8 s8+ 好明顯

話說個人八達通玩唔到又係咩玩法
而我一向唔會用自動增值

總之要我部手機拍落去八仔部機
唔係拎samsung pay增值
或者將成部手機拍落去paywave部機到用八仔比錢
更加唔係將成部手機當成信用卡咁碌黎用八仔

重點係唔知學生八達通唔知用唔用到
而家邊到出note8最低? 同埋係唔係d官方優惠冇晒? 好後悔岩岩出有notes fan優惠個陣冇買

ps. note 3用家
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞