Samsung S8/S8+/ Note 8討論區 (11) s9 可能有全新電池技術!

1001 回覆
20 Like 10 Dislike

屌有無人知個audioserver 係咩黎
係咁扯我啲電

未試過彈出黎 google左陣見到

https://forum.xda-developers.com/att-galaxy-note5/help/whats-audioserver-whys-draining-battery-t3593392

我都有係xda睇過
但好似無答案

岩岩發現我都有,斷估應該同串流聽歌app有關

kkbox google music

我前兩日都突然間d電好似燒住咁去,間唔中就彈話cpu超載,平時用開無線充,琴晚插返線充完好似冇哂事,唔知點解
有無人覺得個keyboard 好唔順……
係咪關mon 貼事

如果touch問題就多數係

玻璃貼會咁
轉左用咩水凝貼

玻璃貼唔會
係啲垃圾中空玻璃貼先會咁
係咪關mon 貼事

玻璃貼會咁
轉左用咩水凝貼

玻璃貼唔會

個sales 同我講所有玻璃貼都係中空嘅
係咪關mon 貼事

玻璃貼會咁
轉左用咩水凝貼

玻璃貼唔會

唔係所有,佢水鳩你
我想問 s8 plus 拎去三叔整mon要等幾耐

做野做到跌崩左一角 好小 但想整
我想問 s8 plus 拎去三叔整mon要等幾耐

做野做到跌崩左一角 好小 但想整

同問 係地盤影緊相果陣部note8係褲袋線左出黎2樓墜地
triskin裂晒,個mon少花,機背冇事

屌有無人知個audioserver 係咩黎
係咁扯我啲電

未試過彈出黎 google左陣見到

https://forum.xda-developers.com/att-galaxy-note5/help/whats-audioserver-whys-draining-battery-t3593392

我都有係xda睇過
但好似無答案

岩岩發現我都有,斷估應該同串流聽歌app有關

你裝左咩app?
串流我有moov同inbox
但之前用xzp都無呢舊野扯電

joox同蝦米音樂,哩舊係最近先見,有人話係因為開左samsung個音色加強功能 可能更新完show埋出黎

2個大陸app

其實唔止兩個添 不過電量一直都正常 係最近更新完彈左上面舊野出黎
係咪關mon 貼事

玻璃貼會咁
轉左用咩水凝貼

玻璃貼唔會

唔係所有,佢水鳩你

咁應該買咩牌子/係邊度買?
note8 支筆個位會甩漆
個mon 貼搞到個mon嘅靈敏度低到想換機 ·
買咗6日
買咗6日

你爬返上個post應該有人講咩貼好用
裸啦屌
買咗6日

你爬返上個post應該有人講咩貼好用
裸啦屌

竟然唔係換貼 反而換機
不如你快啲換啦咁

竟然唔係撕番落黎 巴打真有才能
入左smart octopus
唔知好唔好用呢
部note8用電好似特別快咁想洗機

就咁重置定要入recovery 雙wipe?
啱加入左s8+用家行列!
開心使用中~~~

不過仲揾緊正既玻璃貼!!

而家D機recovery都得啦

雙wipe cache partition

factory reset太多野重新裝

https://youtu.be/H65L5XUs_b0
唔知做咩
samsung pay個smart octopus好似fk up左
唔知做咩
samsung pay個smart octopus好似fk up左

情況
琴日加左卡 無事
岩岩去8仔app 想開自動增值 咁都仲show到個amount 咁就加唔到 話張卡轉換未夠3日
再之後入返samsung pay同8仔個app 都check同show唔到張smart octopus
一禁samsung pay app入面個 8達通 就會話咩初始化 然後crush send report比官方

Samsung pay 八達通係咪要更新埋個系統先用到

s8
唔知做咩

情況
琴日加左卡 無事
岩岩去8仔app 想開自動增值 咁都仲show到個amount 咁就加唔到 話張卡轉換未夠3日
再之後入返samsung pay同8仔個app 都check同show唔到張smart octopus
一禁samsung pay app入面個 8達通 就會話咩初始化 然後crush send report比官方

FUCK啦唔知點好
唔知做咩

情況
琴日加左卡 無事

FUCK啦唔知點好

好波
輸入的姓名或電話號碼不適用於Smart Octopus退款申請
打我開smart octopus個時個名都唔得
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞