Samsung S8/S8+/ Note 8討論區 (11) s9 可能有全新電池技術!

1001 回覆
20 Like 10 Dislike
一開samsung pay再click入八達通即刻彈app
有無人一樣
之前都冇事

update完都係一樣

我15號已經係咁
reset完samsung pay 17號試過第2張
18號又黎過
有無人一樣
之前都冇事

update完都係一樣

我15號已經係咁
18號又黎過

我岩岩開app先發現
不過搭車仲可以比到錢

但係入唔到錢去oepay samsung pay都click唔到入八達通

係呀
我試過oepay轉錢走 都係會crash(當佢要開smart octopus個時)
出左機3個月 終於放棄哂啲貼同殼 全裸算9數 輕好多又好揸啲 不過啲邊位好易卡左啲塵係道
有無人一樣
之前都冇事

update完都係一樣

我15號已經係咁
18號又黎過

我岩岩開app先發現
不過搭車仲可以比到錢

但係入唔到錢去oepay samsung pay都click唔到入八達通

係呀
我試過oepay轉錢走 都係會crash(當佢要開smart octopus個時)

更新完
好似load多左
而家load完睇到張卡個no.先彈app
裸跑兩個月
個機背好多一條條嘅細痕
S8+ 5月24號用到而家,電仲有98%,算係唔錯

咩app?

咩app?

Accubattery
無知一問,其實每次係咪應該去到得番20% 先 叉電 會對部機嘅電池最好?
無知一問,其實每次係咪應該去到得番20% 先 叉電 會對部機嘅電池最好?

唔係

唔係

咁應該要點?

唔係

咁應該要點?

最好keep住40-80%電量,低過20就低電壓,高過80太高壓,而低電壓傷害電池較大

唔係

咁應該要點?

最好keep住40-80%電量,低過20就低電壓,高過80太高壓,而低電壓傷害電池較大

原來係 咁…… 一直用咗錯嘅方法
Thanks !
淨係覺得s8更新完真係食電左好多

認同,啱啱先充完電,轉過頭又唔左3%,早上7點開機,到下午1點就已經得番15%

認同,啱啱先充完電,轉過頭又唔左3%,早上7點開機,到下午1點就已經得番15%

咁誇張? 部機買左幾耐? 我又無咩問題

咁誇張? 部機買左幾耐? 我又無咩問題

6月頭買

我部機嘅電池原來已經得番89%

叉得一次黎計未必準 不過89%..
係咪有$300換電?

叉得一次黎計未必準 不過89%..
係咪有$300換電?

好似有
樓上巴打都有講 keep住40-80%最好
個app有得睇叉到幾多%會有幾多損耗
我而家多數叉到85%停 都夠我用到放工返屋企
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞