Samsung S8/S8+/ Note 8討論區 (11) s9 可能有全新電池技術!

1001 回覆
20 Like 10 Dislike
用CASE會保護到個mon?
因我平時反而少用case但會貼mon貼
靠個case 穩陣 不好用咩咩超薄
熄左安全 都係按不到安裝
個時跟胃訊 248一個
玩左部A8+ 幾正
多謝你提醒

關左 頂部顯示就可以

個mon打橫就會安裝到
狀態列啲通知可唔可以set一個app一個icon
即係好似毒果咁 佢彈左4個新聞通知出黎
上面顯示左4個毒果icon
可唔可以較佢做幾多個通知都好都係得一個icon
有冇人試過
新買note8 用左唔夠一個月。
但最近幾日無論係桌面定app到(eg: browser, lihkg) scroll畫面 都有疾,好似唔夠幀數咁。
以為觸控問題,點知meet 走mon貼都係咁
試過轉低d解像度都唔得,有無巴打知點解決?
有排等
三月架啦 上年香港都5月
如果間唔中影下相,想影夜景好d

s8+ 係唔係都夠? 我見note 8 影相真係好靚
check 吓有無裝咩奇怪apps
尤其是大陸嘢
乜鬼手機管家

如果無就重裝
會唔會裝太多嘢,check 吓淨幾多位
之前試過幾次,唔同型號電話都係咁,就係rom差唔多滿晒,部機會好慢
有冇Note8巴打有用Terratrium TV

更新完就彈apps 重裝左都係咁
app問題,要用VPN 先得
唔想做伸手黨 但唔熟電話
用緊ONEPLUS3T 想轉NOTE 8 應該邊到出最著數

利申: 要出份proposal 比老婆批
想知呢頁點開嚟
啱啱轉會唔係幾熟
我最後買note 8 因為景深mode 同白平衡。我衛記試s8+, note 8, u11+, 當時黃燈。 s8+ 不斷白黃係咁轉,u11+ 就唔識轉繼續黃, note 8 好快detect 黃燈變番白。
點解note 8咁耐都未有8.0
係咪都算最遲個批先有
Samsung 不嬲慢
唯一安慰自己嘅係佢算多自家功能
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞