Samsung S8/S8+/ Note 8討論區 (11) s9 可能有全新電池技術!

1001 回覆
20 Like 10 Dislike

我10分鐘前覆完呢到 熄左mon 只係開左wifi 又無1% 即係screen off 10分鐘已經又跌左
我諗唔係我心理作用 或者閪客啊可 ?

開左AOD跌1%都有機會 開埋4G都會跌

以上用電量係
AOD GPS定位 自動連線掃描 藍牙 全熄 除左WHATSAPP同teg呢兩個通訊app之外 其他app全部總是休眠 同埋其實除左原廠app 裝左好小野 無裝大陸app 包括wechat都無

我之前個情況同你差唔多,自從較左amoled照片模式,唔用最佳化模式之後就好左好多

同埋wallpaper用黑色

但係amoled模式好撚黃喎

我個人覺得amoled照片模式還好..

其實唔同模式分別係在於邊到?

都冇咩分別
選左basic mode
個自動光度除左光度tuning之外
仲會調埋色溫 即係味精

咁真係要check下

我10分鐘前覆完呢到 熄左mon 只係開左wifi 又無1% 即係screen off 10分鐘已經又跌左
我諗唔係我心理作用 或者閪客啊可 ?

以上用電量係
AOD GPS定位 自動連線掃描 藍牙 全熄 除左WHATSAPP同teg呢兩個通訊app之外 其他app全部總是休眠 同埋其實除左原廠app 裝左好小野 無裝大陸app 包括wechat都無

我之前個情況同你差唔多,自從較左amoled照片模式,唔用最佳化模式之後就好左好多

色準色水唔同之外 最大重點係自動最佳化=自動調光暗 根據唔同情況用唔同色輸出 理論上係會食力D 不過雖然你個情況唔似關事 可以一試既

以上用電量係

都冇咩分別
選左basic mode
個自動光度除左光度tuning之外
仲會調埋色溫 即係味精

Basis好似係srgb

以上用電量係

色準色水唔同之外 最大重點係自動最佳化=自動調光暗 根據唔同情況用唔同色輸出 理論上係會食力D 不過雖然你個情況唔似關事 可以一試既

唔理lu 岩岩衝左去朗豪坊 話好食電 放低左部電話了
曾經 download 過淘寶同支付寶
但係已經 uninstall 哂
點解仲會有呢個喺道,仲 del 唔走……

可以點 del??
冇 root 機

Reset啦
痴撚線中國app

灰尻…
有冇人用淘寶 app?
有冇呢個 del 唔走嘅支付寶乜7安全 app?
我想知係淘寶定支付寶 app 搞到咁

可以點 del??
冇 root 機

Reset啦
痴撚線中國app

灰尻…
有冇人用淘寶 app?

呢個係支付寶指紋認證支付

可以點 del??
冇 root 機

Reset啦
痴撚線中國app

灰尻…
有冇人用淘寶 app?

有用 不過純粹淘寶先開黎用 

可以點 del??
冇 root 機

Reset啦
痴撚線中國app

灰尻…
有冇人用淘寶 app?

呢個係支付寶指紋認證支付

師兄都有呢個 app?
但係點解 del 咗支付寶 app 仲會有呢個?
只可以 disable...

可以點 del??
冇 root 機

Reset啦
痴撚線中國app

灰尻…
有冇人用淘寶 app?

咁師兄有冇發現電話自動裝咗個 “支付宝安全校验服务” 嘅 app?
(冇錯,係簡體字)
覺得有啲伏…

可以點 del??
冇 root 機

Reset啦
痴撚線中國app

灰尻…
有冇人用淘寶 app?

咁師兄有冇發現電話自動裝咗個 “支付宝安全校验服务” 嘅 app?
(冇錯,係簡體字)
覺得有啲伏…

無 可能因為我淨裝支付寶hk?

可以點 del??
冇 root 機

Reset啦
痴撚線中國app

灰尻…
有冇人用淘寶 app?

(冇錯,係簡體字)
覺得有啲伏…

要用 BK Disabler 嗰啲 app 先睇到架

可以點 del??
冇 root 機

Reset啦
痴撚線中國app

灰尻…
有冇人用淘寶 app?

(冇錯,係簡體字)
覺得有啲伏…

要用 BK Disabler 嗰啲 app 先睇到架

咁就唔知了 無用

巴打們我應唔應該上三星check下 先半個月機
我又唔知係咪note8 本身就差唔多呢個用電量 怕自己做左閪客

但係碌下網頁fb或者連登有時可以2~3分鐘就無1%

岩岩搭西鐵 無打機普通上網 20分鐘已經無左7%電 仲要講緊 定位較左省電 自動掃描果堆野已經熄晒

最新耗電圖

lihkg 6%唔正常
3分鐘1% 300分鐘100%=5粒鐘開屏

我部s8+一般開屏超過6小時
note8唔會差咁多
你可以check下機

已經又5%

但係check機是咪上維修中心同佢講食電想check機就得

想確認真係自己有問題唔係閪客 打搞晒咁多位巴打

要睇睇螢幕使用時間,基本上純睇網頁野 LIHKG果類 我自己NOTE8 SCREEN ON TIME大約都係6粒-7粒幾左右 FB果d圖同片多D 會扣多D
佢跳%你唔洗理佢(如果係用開水果果類100%扣得慢 之後開始越用扣得越快應該會覺得怪怪地),總之最後以SCREEN ON TIME 作準

我永遠係一半亮度

我上個回覆張圖19分鐘前 依家岩岩番到屋企已經又無多4%電 中間講緊無乜點用部電話

我部s8其實都真係差唔多係咁樣 我打左一個鐘天龍 之後都係上下ig Facebook 覆下WTS 開左個mon 3個鐘都差唔多得番47%
有開定位+同步
更新左之後好似食電左

最新耗電圖

lihkg 6%唔正常

note8唔會差咁多
你可以check下機

已經又5%

要睇睇螢幕使用時間,基本上純睇網頁野 LIHKG果類 我自己NOTE8 SCREEN ON TIME大約都係6粒-7粒幾左右 FB果d圖同片多D 會扣多D
佢跳%你唔洗理佢(如果係用開水果果類100%扣得慢 之後開始越用扣得越快應該會覺得怪怪地),總之最後以SCREEN ON TIME 作準

我永遠係一半亮度

我上個回覆張圖19分鐘前 依家岩岩番到屋企已經又無多4%電 中間講緊無乜點用部電話

我部s8其實都真係差唔多係咁樣 我打左一個鐘天龍 之後都係上下ig Facebook 覆下WTS 開左個mon 3個鐘都差唔多得番47%
有開定位+同步
更新左之後好似食電左

升咗 AQJ8? 我都覺升咗食電咗

lihkg 6%唔正常

note8唔會差咁多
你可以check下機

已經又5%

我永遠係一半亮度

有開定位+同步
更新左之後好似食電左

升咗 AQJ8? 我都覺升咗食電咗

升左之後唔知點解會食電左
不過我諗到真係出左android 8.0會冇咁食電
個後台會做得好好多

可以點 del??
冇 root 機

Reset啦
痴撚線中國app

灰尻…
有冇人用淘寶 app?

(冇錯,係簡體字)
覺得有啲伏…

似係三叔個rom內建左
部s8+ 無裝過支那app都有呢舊野

可以點 del??
冇 root 機

Reset啦
痴撚線中國app

灰尻…
有冇人用淘寶 app?

(冇錯,係簡體字)
覺得有啲伏…

似係三叔個rom內建左

可以點 del??
冇 root 機

Reset啦
痴撚線中國app

灰尻…
有冇人用淘寶 app?

(冇錯,係簡體字)
覺得有啲伏…

似係三叔個rom內建左

我部冇喎

Reset啦
痴撚線中國app

灰尻…
有冇人用淘寶 app?

(冇錯,係簡體字)
覺得有啲伏…

似係三叔個rom內建左

我部冇喎

我部s8+都冇

我部s8+無裝過tb app但係有
Samsung與八達通攜手合作,將會在Samsung Pay中加入「Smart Octopus」功能,估計使用Samsung Pay的用戶將可以直接利用智能電話的NFC功能,代替實體八達通,亦無需使用特定八達通SIM卡。有關方面將於下星期公佈詳情。

(冇錯,係簡體字)
覺得有啲伏…

似係三叔個rom內建左

我部冇喎

我部s8+都冇

我部s8+無裝過tb app但係有

入去systems app 睇都冇?

冇嗰啲會唔會係外國水?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞