Samsung S8/S8+/ Note 8討論區 (11) s9 可能有全新電池技術!

1001 回覆
20 Like 10 Dislike
勁方便
有無巴打部機插電腦過野落 sd card? 用原廠事+ usb 3.0 插頭,但勁慢
唔該巴打
有無巴打濕完水用唔到快充 平時用尿袋都一直用到快充 但尋日濕完到而家仲未用到...
佢有個提示 usb濕水警告
試下拍一拍 吹一吹usb 水滴
試下唔好用尿袋
s8紅色係咪唔會係hk出
想轉s8+ 而家入手會唔會唔抵 我驚好快跌價
聽說2月出
兩部都用過都冇試過壞,唔知係咪我好彩。
想請問各位師兄有冇人用緊note8 加 Samsung dex
效果如何,因為屋企電腦都壞左好耐,如果個dex係好用我直接買代替電腦。另外想問埋行同水既分別係邊,謝謝
有冇人部note8有時會自己熄機開唔返

要拎去叉電先著得返,但明明唔係冇電
電池又出事!Galaxy Note 8 電池 0% 後一睡不起

https://lihkg.com/t/511996/1?ref=android

LIHKG @ Android
本身都對呢部有興趣但拖極都唔係hk出
到時2月都差唔多出s9 邊有人會番舊機
香港三星on9都唔係今日先知啦,更新又慢過人,有咩色靚次次都係等下一代旗艦一齊引入
屌佢老母 我部note8痴撚左線
瞓一晚大概7個鐘 開左wifi 4g 射撚左差唔多20%電
61>43
仲要半個月前上維修中心check左話我部機無問題
想問下whitestone dome mon 貼容唔容易貼? 新手貼ok?
三星客服中心有一部s8 紅色dummy
好靚
相信在香港推出係一定既事
但香港三星唔做野 你地hi大力d啦
唔hi都唔做野
等緊出s9就可以平平地收部s8做後備機
求note8 保護套推介
鏡面還是LED好
用了是不是耐跌些
鏡面裡面的圓點是磁石? 會壓壞屏嗎
LED哪款好像保護方面好些但好像哪款公厠綠色皮套
本人認為UAG 係最好
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞