[Uaena] IU 討論區 14 - 令人難忘的夜信廣東版

1001 回覆
48 Like 0 Dislike
昭格洞同致姓名
昭格洞同致姓名

DEAR NAME個度有句好深刻
致脆弱而耀眼的姓名
銀赫單野又如何
我覺得冇問題, 佢地自己私生活
係啲人炒作炒到變左負面野, 根本冇問題
男未婚女未嫁

迷妹覺得oppa俾人搶走咗嘛

咁耐都仲提
使唔使細個瀨尿攞返出黎講

呢啲咪唔撚正常既思維
oppa比人搶唔搶走都唔撚會係你架啦!
好正 !!!今晚有排都訓唔著

你都有去睇?

有呀 U巴 我都係第一次娘娘既con
原來正到咁

U巴究竟飛左去邊
娘娘港場都miss
仲以為佢唔識英文 點知講得咁流利

呢幾年娘娘有搵英文老師學架
你估仲係英雄豪傑嗰陣 i run for u 咩

佢啲英文真係流利到爆 翻譯錢都可以慳埋

唔洗聽呀嬸翻譯
娘娘英文發音幾好

好到難以置信 基本對答已經完全冇問題

你都有去睇?

原來正到咁

U巴究竟飛左去邊
娘娘港場都miss

啤啤

你都有去睇?

原來正到咁

U巴究竟飛左去邊
娘娘港場都miss

啤啤

fansign?

唔洗聽呀嬸翻譯
娘娘英文發音幾好

我都唔知娘娘識英文 今日係第1次聽到 仲要唔係果啲韓式英文 英文U
開定 post 俾你地啦…

啱啱聽完夜信廣東版…
娘娘今次真係好有心…

雖然平時我都有份笑娘娘退休生活 但其實佢暗地裏好勤力 每次都好認真去 做足200%準備
搵人填完詞 仲要理解 背廣東話發音 呢啲唔係用一兩日就做得到嘅事 可能用咗一兩個星期去準備就單單係為咗今晚唱畀我哋聽

絕對係,所以認真覺得感動,佢搞咁多野其實用曬係今晚到

睇左3次...一年比一年痴線...好似期待IU唱廣東歌已經係約定俗成...
推到有日KAY復出同IU合唱喜帖街

佢仲記得喜帖街點唱已經好痴線,我係現場時覺得佢係咪事前有練過,無唱三年都仲唱得咁準
只能說,好似之面某位絲打咁講,iu咁努力學廣東話唱比我地聽,我反而唱唔到佢全部歌覺得好愧疚
係時候認真學韓文

唔洗聽呀嬸翻譯
娘娘英文發音幾好

我都唔知娘娘識英文 今日係第1次聽到 仲要唔係果啲韓式英文 英文U

已前真係唔識 進步左好多
好想佢出演唱會碟
自從九展同左娘娘講我地想聽Friday
依幾次con娘娘都有唱

FRIDAY實有啦
呢首歌太高人氣 又新

其實已經唔新了

但Friday我覺得係最好loop既一首

今晚好多人識唱

你都有去睇?

原來正到咁

U巴究竟飛左去邊
娘娘港場都miss

啤啤

佢去完呢轉,轉個頭又飛多次去睇娘娘首爾場...
[quo te]
依幾次con娘娘都有唱

FRIDAY實有啦
呢首歌太高人氣 又新

其實已經唔新了

同迷兒比呢

你拎第一隻黎比好難玩落去呀巴打

LF同SECRET都冇份啦今次

今年碟都兩隻,新歌加翻唱都一堆,開con自然又多咗歌揀,舊歌就梗會有啲要割愛鳥...

新歌好鐘意LSAT NIGHT STORY

花書籤2都唱左3首
最記得娘娘話原本冇My old story, 佢特登擺入去[/quote]
我本身都唔期待會出現呢首,佢一唱個陣知道今晚注定超級難忘
依幾次con娘娘都有唱

FRIDAY實有啦
呢首歌太高人氣 又新

其實已經唔新了

但Friday我覺得係最好loop既一首

今晚好多人識唱

上年我唔太識唱,今年我識
拎黎做主打就太賭博。但side track絕對入到頭三

娘娘出乜歌都 all kill 架啦
拎 jamjam黎做主打未驚過

紅足六年。真心講。論樣論才華論人品。抵佢女神鋪鋪all kill

呢個真 唔係咁多粒星會專登用一段表演去感謝台前幕後成條team,而且感覺佢係真心覺得條team同自己係一家人

唔洗聽呀嬸翻譯
娘娘英文發音幾好

已前真係唔識 進步左好多

上年都係韓文+字幕翻譯
今年9成時間英文
娘娘ig
fansign?

魚與熊掌呀…
得既係某成員好鐘意我份禮物…
失既就係無得睇夜信廣東話版 live…
娘娘ig

娘娘愛香港
我地發娘娘

紅足六年。真心講。論樣論才華論人品。抵佢女神鋪鋪all kill

唔係賣花讚花香
無論做歌手定係做偶像
娘娘都係100分

無既,我都未試過係其他歌手/團身上感受到對方咁重視我地

Love HK
咁係未即係年年都會黎

話實,響啲鬼佬page/site睇,好多都猛話可惜。直頭話「唔做主打都拍個MV吖,掂0架」,云云。

我都覺得可惜。係應該出個mv。雖然我覺得出咗個感覺會好詭異

用萬花筒effect應該幾match
fansign?

魚與熊掌呀…
得既係某成員好鐘意我份禮物…
失既就係無得睇夜信廣東話版 live…

唔知有冇留意錯...你係鍾意Joy?
好正呀,仲回味緊,有後遺症,啱啱仲過左站,踩埋屎 都係值嘅,下次我要再搶前啲,真係勁抵屌 IU BB真係勁愛我地,睇過其他韓星,佢真係最用心最真心,唔係應酬咁對我哋 係佢先會好到唱廣東歌,揾埋人作詞,練左好耐,送咁大份禮物俾我地 我真係一世都會追隨佢

吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞