[Uaena] IU 討論區 14 - 令人難忘的夜信廣東版

1001 回覆
48 Like 0 Dislike
下年會唔會整個十周年港場

直覺:成數唔低,至少七八成機會。第一次海外con係香港,開最多次數係香港,第一隻專屬改編外語版又係香港...如果又嚟tour,好難想像無我哋份...

娘娘仲話有時間下次會再黎

直覺:成數唔低,至少七八成機會。第一次海外con係香港,開最多次數係香港,第一隻專屬改編外語版又係香港...如果又嚟tour,好難想像無我哋份...

課返個米牌啦
開定 post 俾你地啦…

啱啱聽完夜信廣東版…
娘娘今次真係好有心…

雖然平時我都有份笑娘娘退休生活 但其實佢暗地裏好勤力 每次都好認真去 做足200%準備
搵人填完詞 仲要理解 背廣東話發音 呢啲唔係用一兩日就做得到嘅事 可能用咗一兩個星期去準備就單單係為咗今晚唱畀我哋聽
自從九展同左娘娘講我地想聽Friday
依幾次con娘娘有唱
依幾次con娘娘都有唱
大家要健康呀!
依幾次con娘娘都有唱

FRIDAY實有啦
呢首歌太高人氣 又新

第一首改編外語版係 普通話版 Meaning of you ~至少有那天
好似係 如果唔計 Good Day 日文版嘅話
4k 囍帖街 : https://youtu.be/NJxQQXUzhEc
4k 夜信(廣東話):https://youtu.be/f8oq5MhLXJE

不停loop夜信,唔想訓

第一首改編外語版係 普通話版 Meaning of you ~至少有那天
好似係 如果唔計 Good Day 日文版嘅話

咦如果咁講又係...唔為意佢台場搞咗呢味。
話時話,日文隻Good Day,歌詞算幾易背...易過韓文好多。
唔想訓
訓醒又sem尾
唔想訓
想飲啖水先
唔想訓
訓醒又sem尾

唔想趕PROJECT
淨係想睇多次演唱會

啱啱聽完夜信廣東版…
娘娘今次真係好有心…

雖然平時我都有份笑娘娘退休生活 但其實佢暗地裏好勤力 每次都好認真去 做足200%準備
搵人填完詞 仲要理解 背廣東話發音 呢啲唔係用一兩日就做得到嘅事 可能用咗一兩個星期去準備就單單係為咗今晚唱畀我哋聽

絕對係,所以認真覺得感動,佢搞咁多野其實用曬係今晚到
我見住佢拋紅色波
好正!!!
本身唔係iu fans唔識佢d歌 但今晚真係好有驚喜
最鍾意Jam jam 23 致名字 同埋夜信
突然出廣東話版真係好有心!!重瘋狂encore
完全比佢圈左!!! 我願意成為IU既奴隸

歡迎加入
唔想訓
想飲啖水先

就快瞓...都要飲啖水先。
我見住佢拋紅色波

見唔到呀
愈聽愈掛住 都係訓
“飲啖水先”,“好辛苦”,“好幸福”
有睇就會明
依幾次con娘娘都有唱

FRIDAY實有啦
呢首歌太高人氣 又新

其實已經唔新了
唔想訓
訓醒又sem尾

唔想趕PROJECT
淨係想睇多次演唱會

溫馨的光景不過借出到期拿回嗎
終須會時辰到
“飲啖水先”,“好辛苦”,“好幸福”
有睇就會明

開唔開心呀
[quo te]
依幾次con娘娘都有唱

FRIDAY實有啦
呢首歌太高人氣 又新

其實已經唔新了[/quote]
同迷兒比呢

啱啱聽完夜信廣東版…
娘娘今次真係好有心…

絕對係,所以認真覺得感動,佢搞咁多野其實用曬係今晚到

睇左3次...一年比一年痴線...好似期待IU唱廣東歌已經係約定俗成...
推到有日KAY復出同IU合唱喜帖街
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞