[Uaena] IU 討論區 14 - 令人難忘的夜信廣東版

1001 回覆
48 Like 0 Dislike

選擇性轉載…

台灣係咁,去到邊都覺得自己係皇妃

講多d黎聽下

好玻璃心

有咩好爭

其實點解u巴skip左今次concert
另一邊咁吸引咩

簽名會大過一切

「好呀,同佢(哋)握手就賣腎都去...我呢?」

cindy姐都出埋

btw見到cindy姐就諗起好想女神cover晒成首waiting。呢幾年冇玩cover了

自己歌都多到開con可以慢慢揀,怕且都doesn't bother玩cover鳥...
好空虛

而家成個腦都係: 海 翻了浪淹沒誰 像那寫於沙灘所有默許

開始唔記得韓文版

講多d黎聽下

好玻璃心

有咩好爭

要賣兩個腎先去到…

要賣兩個腎先去到…

我宣佈有去港場既先有得叫自己做hongaena

要賣兩個腎先去到…

「來福,一陣見到叻巴,去廚房拎杰過芝麻糊嗰煲糖水佢食...」

要賣兩個腎先去到…

話時話,上Melon Ticket睇,呢次首爾場好搶手,啲飛守得好硬,宜家都無人退飛,想話學前年咁過後執雞都好難。嚟緊星期日清州場反而都重有...九張山頂角落咁「多」(截至噚晚)。
娘娘每次嚟香港開都不斷進化
由最初showcase有個翻譯全程傍住
到後來即時字幕
今次仲大部份時間用英文直接對話
將來娘娘用埋廣東話直接傾都唔係冇可能

最初由半首國語歌到囍帖街、喜歡你
到改編自己嘅「長夜」
唔知下次仲有咩意想不到嘅驚喜
到後來即時字幕

到改編自己嘅「長夜」

玩到David Bowie咁,整隻原創粵語...

要賣兩個腎先去到…

我宣佈有去港場既先有得叫自己做hongaena

會唔會去過上幾次都計?

要賣兩個腎先去到…

話時話,上Melon Ticket睇,呢次首爾場好搶手,啲飛守得好硬,宜家都無人退飛,想話學前年咁過後執雞都好難。嚟緊星期日清州場反而都重有...九張山頂角落咁「多」(截至噚晚)。

娘娘今年又圈咗唔少粉
睇下會唔會好似韓粉啲算命 post 咁講
高處未算高 會再一次人氣爆發
到後來即時字幕

到改編自己嘅「長夜」

我覺得直接用廣東話傾計又真係誇張左

要賣兩個腎先去到…

娘娘今年又圈咗唔少粉

《孝利家民宿》圈飯好凶狠...其實近三年先後圈好多飯:15年mini是非之後,多咗西洋飯;16年拍《步步驚心‧麗》,多咗一大堆華語飯;今年就綜藝圈飯。宜家就睇出年十周年重有咩花樣玩到出嚟...

要賣兩個腎先去到…

娘娘今年又圈咗唔少粉

《孝利家民宿》圈飯好凶狠...其實近三年先後圈好多飯:15年mini是非之後,多咗西洋飯;16年拍《步步驚心‧麗》,多咗一大堆華語飯;今年就綜藝圈飯。宜家就睇出年十周年重有咩花樣玩到出嚟...

最近清單啲野清得七七八八我係時候開民宿來睇
繼續狂LOOP "長夜"

出道就黎10年都仲吸到飯
另一邊咁吸引咩

簽名會大過一切

啤啤>>>>>>>>娘娘

U巴應該過左娘娘熱戀期 你公司係咪得番啤啤既月歷
另一邊咁吸引咩

簽名會大過一切

啤啤>>>>>>>>娘娘

「糟糠之妻XXX」...
到後來即時字幕

到改編自己嘅「長夜」

我都覺,唔只語言方面,
由兩年前既囍帖街開始
上年既喜歡你加三段高音到今年既「長夜」
娘娘越進化,我就踩得越深
到後來即時字幕

到改編自己嘅「長夜」

我都覺,唔只語言方面,
由兩年前既囍帖街開始
上年既喜歡你加三段高音到今年既「長夜」
娘娘越進化,我就踩得越深

same feeling...不斷進步既女歌手

不驕傲,不自滿,好難唔令人愛上佢
民宿李考利眼中的iu好可憐, 情緒又抑壓, 又無朋友, 又老土
好想去韓國睇一次娘娘

偏偏下次去嘅係北韓

係一個月曆都無
而家公司唔俾擺月曆
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞