[Uaena] IU 討論區 14 - 令人難忘的夜信廣東版

1001 回覆
48 Like 0 Dislike
jam jam有唔好到愛上。學巴打話齋。女神啲玩味歌真係越玩越正 live聽到真係爽

問心,個人覺得呢隻質素係主打級...

80年代迷幻曲風
通常開頭都會覺得唔岩聽,到你聽聽下就會上癮
尢其是一開頭娘娘D假音
jam jam有唔好到愛上。學巴打話齋。女神啲玩味歌真係越玩越正 live聽到真係爽

拎黎做主打就太賭博。但side track絕對入到頭三

80年代迷幻曲風
通常開頭都會覺得唔岩聽,到你聽聽下就會上癮
尢其是一開頭娘娘D假音

有段好似拜神咁。感覺好new age。一係就古神祟拜咁。但副歌好撚正

成隻碟我最鍾意就係jamjam

咁講都係...係進取啲嘅,以韓國而言。不過又咁,應該可以靠MV、編舞扭掂佢。可以玩到好爆~
沒raindrop

放過娘娘啦 其實唔完滿係差首 full stop

其實跟足韓國rundown 8成...加人地無個幾首
放過佢啦

老老實實真係好自豪
我地結合韓場8成rundown加幾首韓場冇既歌仲有我地既廣東歌
感覺上真係冇得輸

成隻碟我最鍾意就係jamjam

認真問… 真係有人9叫唔好著?

鳩叫唔好著住
但冇人清楚到底佢地想幾時

咁講都係...係進取啲嘅,以韓國而言。不過又咁,應該可以靠MV、編舞扭掂佢。可以玩到好爆~

其實個感覺幾百變。花書籤2嘅last night story又係。睇女神跳舞真係笑到有腹肌

鳩叫唔好著住

唔係一唱夜信就開始著咩?

其實個感覺幾百變。花書籤2嘅last night story又係。睇女神跳舞真係笑到有腹肌

LAST NIGHT STORY真係好鬼死盞鬼
盞鬼得黎娘娘跳得勁好睇

鳩叫唔好著住

唔係話encore完返黎就著?

娘娘出乜歌都 all kill 架啦
拎 jamjam黎做主打未驚過

鳩叫唔好著住

佢後期改咗 但根本冇人跟到
同埋手幅個時間真係唔掂
IU 次次嚟香港開騷都好有心,會翻唱廣東歌比驚喜 fans,佢上次就唱咗 Beyond 嘅【喜歡你】

點知今次仲犀利!IU 好有誠意去準備,專登搵咗填詞人陳詠謙,將 IU 首歌【夜信】重新寫上廣東歌詞,今晚係演唱會度唱比 fans 聽,聽到現場拍晒手勁歡呼!

一年咁多外國歌手黎香港開巡迴,IU 一定係最令香港歌迷印象深刻嘅單位,每次都咁有心推動廣東歌文化!

下年會唔會整個十周年港場

直覺:成數唔低,至少七八成機會。第一次海外con係香港,開最多次數係香港,第一隻專屬改編外語版又係香港...如果又嚟tour,好難想像無我哋份...

第一首改編外語版係 普通話版 Meaning of you ~至少有那天
好似係 如果唔計 Good Day 日文版嘅話

你咁講仲有rain drop 日文添

紅足六年。真心講。論樣論才華論人品。抵佢女神鋪鋪all kill

直覺:成數唔低,至少七八成機會。第一次海外con係香港,開最多次數係香港,第一隻專屬改編外語版又係香港...如果又嚟tour,好難想像無我哋份...

第一首改編外語版係 普通話版 Meaning of you ~至少有那天

仲有 you and I 日文

鳩叫唔好著住

唔係話encore完返黎就著?

第一首encore咪夜信囉
唔係呢個時候著咩?

鳩叫唔好著住

佢後期改咗 但根本冇人跟到
同埋手幅個時間真係唔掂

鬼知呀。又唔係你肚條蟲。話改就改到咩

話實,響啲鬼佬page/site睇,好多都猛話可惜。直頭話「唔做主打都拍個MV吖,掂0架」,云云。

紅足六年。真心講。論樣論才華論人品。抵佢女神鋪鋪all kill

唔係賣花讚花香
無論做歌手定係做偶像
娘娘都係100分
演唱會後遺症又出黎了
飲啖水先

You & I都有日版...
演唱會後遺症又出黎了
飲啖水先

好辛苦~~
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞