[Uaena] IU 討論區 14 - 令人難忘的夜信廣東版

1001 回覆
48 Like 0 Dislike
下年會唔會整個十周年港場

直覺:成數唔低,至少七八成機會。第一次海外con係香港,開最多次數係香港,第一隻專屬改編外語版又係香港...如果又嚟tour,好難想像無我哋份...

第一首改編外語版係 普通話版 Meaning of you ~至少有那天
好似係 如果唔計 Good Day 日文版嘅話

你咁講仲有rain drop 日文添

You & I都有日版...

仲有voice mail個d
拎黎做主打就太賭博。但side track絕對入到頭三

娘娘出乜歌都 all kill 架啦
拎 jamjam黎做主打未驚過

話實,響啲鬼佬page/site睇,好多都猛話可惜。直頭話「唔做主打都拍個MV吖,掂0架」,云云。

我都覺得可惜。係應該出個mv。雖然我覺得出咗個感覺會好詭異
好正呀,仲回味緊,有後遺症,啱啱仲過左站,踩埋屎 都係值嘅,下次我要再搶前啲,真係勁抵屌 IU BB真係勁愛我地,睇過其他韓星,佢真係最用心最真心,唔係應酬咁對我哋 係佢先會好到唱廣東歌,揾埋人作詞,練左好耐,送咁大份禮物俾我地 我真係一世都會追隨佢

直覺:成數唔低,至少七八成機會。第一次海外con係香港,開最多次數係香港,第一隻專屬改編外語版又係香港...如果又嚟tour,好難想像無我哋份...

第一首改編外語版係 普通話版 Meaning of you ~至少有那天

話實真心想響con聽佢唱一次日文,是但邊隻都好...但我睇重難過聽佢唱廣東歌。
演唱會後遺症又出黎了
飲啖水先

好辛苦~~

早d 訓唔好諗咁多
jam jam有唔好到愛上。學巴打話齋。女神啲玩味歌真係越玩越正 live聽到真係爽

成隻palette 一出果陣我已經mark左con最想聽到
演唱會後遺症又出黎了
飲啖水先

好辛苦~~

有冇人同我一樣番到來係咁聽夜信廣東版
好眼睏聽日仲要9點醒但唔想訓住
演唱會後遺症又出黎了
飲啖水先

話實,響啲鬼佬page/site睇,好多都猛話可惜。直頭話「唔做主打都拍個MV吖,掂0架」,云云。

我覺得個MV可能會好花,同埋轉黎轉去,因為要配合迷幻FEEL
演唱會後遺症又出黎了
飲啖水先

好辛苦~~

有冇人同我一樣番到來係咁聽夜信廣東版
好眼睏聽日仲要9點醒但唔想訓住

Here....完全訓唔著

「詭異」
就係呢味...突然諗起,即以前Dead Or Alive隻You Spin Me Round,嗰啲 (呢排成日loop)...
好正呀,仲回味緊,有後遺症,啱啱仲過左站,踩埋屎 都係值嘅,下次我要再搶前啲,真係勁抵屌 IU BB真係勁愛我地,睇過其他韓星,佢真係最用心最真心,唔係應酬咁對我哋 係佢先會好到唱廣東歌,揾埋人作詞,練左好耐,送咁大份禮物俾我地 我真係一世都會追隨佢

娘娘真係抵我地鍾意佢咁耐
尋日娘娘學左個「Hea」字,但娘娘場show係一啲都唔hea
話實真心想響con聽佢唱一次日文,是但邊隻都好...但我睇重難過聽佢唱廣東歌。

無架啦… 都放棄晒日本市場咁既款

一期表示儲定d限量等上樓呢面 iu絕對會成為傳奇

其實佢啲日文都好流利。真係cls

紅足六年。真心講。論樣論才華論人品。抵佢女神鋪鋪all kill

唔係賣花讚花香
無論做歌手定係做偶像
娘娘都係100分

佢本身做人處事既態度已經係好到不得了

可惜在個teaser 太吸引
搞到我都以為有mv
但係冇

Beautiful Dancer,怕且都同「千金難買一聲響」一樣,變成江湖絕唱...
有冇人有影到23? 覺得中間介紹隊band個陣好正好燃

吉結手solo
呢排花心晒去左聽rock同metal
如果娘娘多啲rock ver都好

rock ver.真係無得輸!!!

紅足六年。真心講。論樣論才華論人品。抵佢女神鋪鋪all kill

唔係賣花讚花香
無論做歌手定係做偶像
娘娘都係100分

又做善事。又有求必應。真心世界級

唔係賣花讚花香
無論做歌手定係做偶像
娘娘都係100分

每次睇到有人話僧佢,真係睇唔透
佢簡直天使嚟 稱得上係女神

可惜在個teaser 太吸引
搞到我都以為有mv
但係冇

以我第一次聽Iu咁多歌黎講 真係jam jam最吸引到我

唔係賣花讚花香
無論做歌手定係做偶像
娘娘都係100分

每次睇到有人話僧佢,真係睇唔透
佢簡直天使嚟 稱得上係女神

講得最多咪黎黎去去都係銀赫 聽到麻木晒

Beautiful Dancer,怕且都同「千金難買一聲響」一樣,變成江湖絕唱...

我想聽follow the moon
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞