點解金甲龍獸會做到皇家騎士既?

1001 回覆
119 Like 7 Dislike
根據官方TWITTER爆料 , 原本想法是 翔龍獸 進化是 龍帝 ...

這是後來的正式設定 :

這是原本的想法 :

所以呢你睇 龍人型的 斬龍獸 一身造型斗蓬盔甲不是更像皇騎風格 ?

原本正路好多WOR

agger

原本正路好多WOR

所以照咁樣睇進化路線 龍帝 應該係藍色既 ...
不過以上所講都係廢案 ...

以下劣改 :

咁講斬龍年袍唔應該係綠色添

原本正路好多WOR

以下劣改 :

咁講斬龍件袍唔應該係綠色添
想問而家數碼暴龍出左d咩figure
我想要哂皇家騎士

NX EDGESTYLE

點解無x抗 omega 同 紅蓮

係咪連官方都唔鐘意x抗咁型

以下劣改 :

好 ! 咁又試下顏色跟返 奧米加 同 紅蓮騎士 既紅袍睇下 :

以下劣改 :

好 ! 咁又試下顏色跟返 奧米加 同 紅蓮騎士 既紅袍睇下 :

Prefect
根據官方TWITTER爆料 , 原本想法是 翔龍獸 進化是 龍帝 ...

這是後來的正式設定 :

這是原本的想法 :

所以呢你睇 龍人型的 斬龍獸 一身造型斗蓬盔甲不是更像皇騎風格 ?

關唔關要同紅蓮騎合真紅蓮事

這是後來的正式設定 :

這是原本的想法 :

原本正路好多WOR

agger

咁又唔係太好
皇騎太多"騎士"樣
反而呢家龍帝更有獨特性

這是後來的正式設定 :

這是原本的想法 :

原本正路好多WOR

agger

咁又唔係太好
皇騎太多"騎士"樣
反而呢家龍帝更有獨特性

人地叫皇家[騎士]喎

這是後來的正式設定 :

這是原本的想法 :

原本正路好多WOR

agger

咁又唔係太好
皇騎太多"騎士"樣
反而呢家龍帝更有獨特性

人地叫皇家[騎士]喎

矛盾係一種美
好似紅蓮係病毒種

原本正路好多WOR

以下劣改 :

哩隻咩嚟
比真紅蓮同紅蓮騎士獸X邊隻勁啲?

哩隻咩嚟

異次元

哩隻咩嚟

呢隻係以前coco嘅X漫畫係話未進化做紅蓮X嘅型態

哩隻咩嚟

數碼暴龍D-Cyber 超進化龍魂戰記

哩隻咩嚟

紅蓮斧神獸
想知道多啲數碼暴龍嘅歴史同個世界觀,有無咩網詳細啲?

十幾年前 有個數碼暴龍網
有人連歌都放上去

依家得返討論臨
或者Digimon Wiki

有人連歌都放上去

依家得返討論臨

個wiki得好少野

有人連歌都放上去

依家得返討論臨

個wiki得好少野

wikimon呢

以下劣改 :

哩隻咩嚟

紅蓮斧神獸

紅蓮騎士獸原本個名叫公爵獸
咁呢隻原本個名係咩
Btw dcyber嘅設定係咪官方設定黎?
套立體電影紅蓮X係普通紅蓮變成
漫畫就係呢隻變

有人連歌都放上去

依家得返討論臨

個wiki得好少野

wikimon呢

想跟返都好難跟
老屎忽野冇人研究

http://blog.xuite.net/link790321/digimon

哩隻咩嚟

紅蓮斧神獸

紅蓮騎士獸原本個名叫公爵獸
咁呢隻原本個名係咩
Btw dcyber嘅設定係咪官方設定黎?
套立體電影紅蓮X係普通紅蓮變成
漫畫就係呢隻變

中世纪公爵兽
Medieval Dukemon
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞