點解金甲龍獸會做到皇家騎士既?

1001 回覆
119 Like 7 Dislike
諗極都唔明點解戰鬥暴龍獸做唔到皇家騎士
唔好話乜抗物抗都打唔贏邊隻
我講梗01太一果隻
最勁果隻呀

講太一個隻更加廢 連x抗都無遠遠比唔上劇場版個隻 勝利暴龍獸同閃光暴龍獸都已經勁過佢 0102入面戰績仲要唔係好

太一果隻點會廢
佢可以秒殺鋼鐵海龍獸同機械邪龍獸

戰暴打龍有攻擊加成

拎鋼鐵海龍獸同機械邪龍出嚟做戰績怕唔怕比人笑 本身戰鬥暴龍係龍族克星 無論邊隻既戰暴都輕鬆屌打龍族 仲要鋼鐵海龍獸同機械邪龍係究極體下面只係中下游 要講戰績05閃暴仲撚勁 單挑皇騎同打撚死貝爾菲獸 淨係睇過01 童年大撚過你老母個閪就咪衝出嚟柒

戰暴打龍帝呢

所以龍族克星一早淪為笑話 仲要係官方認證

當攻擊加乘咁理解囉

機械邪龍當年都唔算係究極體下游啦
GAME都做過好多次最終boss
當年好多人插01點解講到佢咁廢

雖然個人對金剛武神無愛,不過佢連六獸墮落形態(一隻同奧古杜同級,甚至再勁少少既獸,另一個七大魔王化身)雖然最後每個戰魂一人一刀,都叫勉強handle到,真係不得不佩服佢既威力

不過順帶一提,金剛武神+呢隻瓦得爾獸臭G(好多獸既合體素材) ,會出一隻超尾機既"超究極體"級神獸--克羅倫獸/Chronomon(神聖形態),係時間化身(Chronos係古希臘神話入邊嘅時間神)
瓦得爾:

克羅倫獸:

肥雞獸

好樣衰 ,但好勁

官方少數confirm嘅超究極體

超究極體會係個名到加上超究極體呢四個字

ゲーム、漫画で超究極体として分類された個体
アルカディモン(超究極体)
アルフォースブイドラモン(超究極体)
インペリアルドラモン(パラディンモード)
オメガモンと亜種(ズワルト、ズワルトディフィート、Alter-B、Alter-S)
カオスモン
クロノモン
デーモン(超究極体)
ベルフェモン
ルーチェモン(サタンモード)

記得原本奧米加都係超究極體,後期變返究極

不過順帶一提,金剛武神+呢隻瓦得爾獸臭G(好多獸既合體素材) ,會出一隻超尾機既"超究極體"級神獸--克羅倫獸/Chronomon(神聖形態),係時間化身(Chronos係古希臘神話入邊嘅時間神)
瓦得爾:

克羅倫獸:

肥雞獸

好樣衰 ,但好勁

官方少數confirm嘅超究極體

超究極體會係個名到加上超究極體呢四個字

ゲーム、漫画で超究極体として分類された個体
アルカディモン(超究極体)
アルフォースブイドラモン(超究極体)
インペリアルドラモン(パラディンモード)
オメガモンと亜種(ズワルト、ズワルトディフィート、Alter-B、Alter-S)
カオスモン
クロノモン
デーモン(超究極体)
ベルフェモン
ルーチェモン(サタンモード)

記得原本奧米加都係超究極體,後期變返究極

依個terms後期好似消失左
其實皇家騎士並唔係指最強果班獸
只係一個組織 幫世界樹打工既組織
無謂講點解有d獸咁勁都入唔到皇家騎士啊
金甲龍獸 可以話係最勁既 數碼暴龍
因為佢有 奇蹟力量
就算係咩敵人都可以發生奇蹟將其打敗
唔計xroswar
歷代動畫最渣既主角最終進化型係帝皇龍甲獸定閃光暴龍獸爆裂形態?

點計最終進
單一主角?唔包同伴力量?
戰暴 金仔 真紅蓮 火龍獸 閃光暴龍獸爆裂形態
自已揀

如果咁計一定係火龍啦
睇下前5代係xroswar出現嗰集你就明火龍有幾撚廢 唔講以為佢係完全體

到依家我都仲係覺得火龍獸只係完全體最高級
凱撒暴龍先係究極體

除左金剛武神係究極體,04其他主角變身都係冇分等級既混合體,所以等級之分只係實力分級
Omega x好alpha對打好似唔會有結果
Alpha招技好似係不斷rewind

一個代表開始 一個代表終結
但係Omega X既X factor來源係黎自Alpha
所以感覺上好似Alpha勁過Omega X少少

佢兩個真係好難比,但金甲龍獸最廢就肯定啦,比帝皇龍甲獸做仲好

但係見過d post話白帝係創立皇家騎士個個
不過認同最廢肯定係金甲龍

最廢一定係顱骨

輸左比大門大獸姐 唔代表佢最廢 只係對手太強

感覺劍皇同杜納斯比較廢
因為見佢地係04變做六翅獸打手
好想佢出04講古代十闘士

套電影出得兩隻

04 個世界級係寫得好神秘 但唔明點解唔講埋 古代十隻野
03 個故仔寫得最連貫
01就真係賣冒險同結局甩帽
04唔出哂十隻野真係好鬼唔過癮

根本數碼暴龍個世界觀有大把故事可以講 但都可以整到tri咁柒

衰在04開始打亂D等級(唔計02裝甲體)
唔計xroswar
歷代動畫最渣既主角最終進化型係帝皇龍甲獸定閃光暴龍獸爆裂形態?

點計最終進
自已揀

如果咁計一定係火龍啦
睇下前5代係xroswar出現嗰集你就明火龍有幾撚廢 唔講以為佢係完全體

凱撒暴龍先係究極體

除左金剛武神係究極體,04其他主角變身都係冇分等級既混合體,所以等級之分只係實力分級

佢就係講實力
不過火龍同戰狼係究極體級比金仔仲好笑
唔計xroswar

點計最終進
自已揀

如果咁計一定係火龍啦

凱撒暴龍先係究極體

佢就係講實力

宜家先知
明明凱撒暴龍都仲係比劍皇佢地撚狗咁
Omega x好alpha對打好似唔會有結果
Alpha招技好似係不斷rewind

佢兩個真係好難比,但金甲龍獸最廢就肯定啦,比帝皇龍甲獸做仲好

最廢一定係顱骨

感覺劍皇同杜納斯比較廢

你肯定樣似就係同一隻?

點計最終進
自已揀

如果咁計一定係火龍啦

凱撒暴龍先係究極體

佢就係講實力

宜家先知
明明凱撒暴龍都仲係比劍皇佢地撚狗咁

凱撒暴龍同凱甲加魯唯一戰績就係基路比獸
劍皇同杜納都係六翅獸殺

仲要比基路比打到訓低 ff食小泉
有冇人知呢幾隻亞種係咩來頭

第一隻唔知
第二係Omegamon Zwart Defeat
病毒化既omega
係數碼世界next order既執行者
第三隻係第二隻既進化
Omegamon Alter-B

第三隻係第一隻黑化出黎嫁

第一隻係Omegamon Alter-S
由電光暴龍同偃月加魯魯獸合出黎,電光係遠戰偃月係近,所以Alter-S係用加魯魯劍
數碼世界有冇可能有幾隻奧米加獸?
講最廢, 顱骨同劍皇走唔甩
金甲龍起碼都有最強防禦加分
顱骨造型最路人, 套甲係世界樹俾但又唔夠金甲龍硬
劍皇除左係騎士獸大佬, 實力上真係無野值得提
杜納斯其實唔差, 空戰第一, 係造型柒左少少(X抗幾型)

最強有阿爾法 奧米加,接住係龍帝 傑斯 v龍, 應該無咩爭議
個人強烈認為紅蓮實力絕對因為03主角而被高估, 最多得中上

難啲

最強有阿爾法 奧米加,接住係龍帝 傑斯 v龍, 應該無咩爭議

我個人係幾鍾意公爵
但無古拉尼既話其實唔係好勁

我個人係幾鍾意公爵

皇家騎士同03果隻好似唔係同一隻 點變真新紅蓮

皇家果隻最後變左x抗

我個人係幾鍾意公爵

皇家果隻最後變左x抗

其實紅蓮係咪真係唔識飛
我見其他唔識飛都識浮空

皇家騎士劇場果隻識浮空

我個人係幾鍾意公爵

皇家果隻最後變左x抗

其實紅蓮係咪真係唔識飛
我見其他唔識飛都識浮空

皇家騎士劇場果隻識浮空

真紅勁,但普通紅就廢,03 果陣比敵人打到還唔到手

最廢一定係顱骨

感覺劍皇同杜納斯比較廢

你肯定樣似就係同一隻?

04講明係皇家騎士

難啲

其實數碼暴龍1,2,3,4 個時空係咪唔同

難啲

其實數碼暴龍1,2,3,4 個時空係咪唔同

1同2同一個 另外1同2個故事係03係電視動畫黎
04就又一個時空
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞