點解金甲龍獸會做到皇家騎士既?

1001 回覆
119 Like 7 Dislike
好想佢出04講古代十闘士

套電影出得兩隻

04 個世界級係寫得好神秘 但唔明點解唔講埋 古代十隻野
03 個故仔寫得最連貫
01就真係賣冒險同結局甩帽
04唔出哂十隻野真係好鬼唔過癮

應該係Budget唔夠

其實唔明點解後期打得咁辛苦
放銀鏡獸出黎開反射盾
乜嘢皇家龍球 速火砲都反死佢地啦

屈機神技
七重天堂都反到
金甲龍獸 除左套甲係咪 v仔獸ex 黎?

除左套甲只係V仔獸
同烈焰/雷龍獸一樣

除左套甲只係V仔獸
同烈焰/雷龍獸一樣

靠套甲上位 重課玩家
其實戰甲獸上古神獸係咪果時求其塞個完全體俾佢

點睇戰甲獸進劍龍獸做完全體好似正常d

但係劍龍獸又係巴達獸既裝甲體
其實戰甲獸上古神獸係咪果時求其塞個完全體俾佢

點睇戰甲獸進劍龍獸做完全體好似正常d

但係劍龍獸又係巴達獸既裝甲體

除左主角中主角其他人都係食花生無撚用
其實V仔獸EX唔靠合體自己上唔上到完全體

人地亞古拉獸都進到伽僂達獸

進到天空v龍
係動畫要紋卡力量先局住要聯展

唔係
係02設定先要聯展
理論上vex自己條進化路線就係機甲龍獸
另外果d都係
zero果條反而係亞種黎

反而飛蟲獸有自己路線上寶石蟲獸
又可以進恐蜂獸

恐蜂獸同機甲龍獸有冇特別關係?
除左一樣同係ex-v加飛蟲

進到天空v龍

唔係
係02設定先要聯展
另外果d都係

又可以進恐蜂獸

佢究極體都係一臉反派樣ge究極古加獸
有冇人知呢幾隻亞種係咩來頭

第一隻唔知
第二係Omegamon Zwart Defeat
病毒化既omega
係數碼世界next order既執行者
第三隻係第二隻既進化
Omegamon Alter-B

第三隻係第一隻黑化出黎嫁

第一隻係Omegamon Alter-S
由電光暴龍同偃月加魯魯獸合出黎,電光係遠戰偃月係近,所以Alter-S係用加魯魯劍

不過順帶一提,金剛武神+呢隻瓦得爾獸臭G(好多獸既合體素材) ,會出一隻超尾機既"超究極體"級神獸--克羅倫獸/Chronomon(神聖形態),係時間化身(Chronos係古希臘神話入邊嘅時間神)
瓦得爾:

克羅倫獸:

肥雞獸

好樣衰 ,但好勁

官方少數confirm嘅超究極體

超究極體會係個名到加上超究極體呢四個字

ゲーム、漫画で超究極体として分類された個体
アルカディモン(超究極体)
アルフォースブイドラモン(超究極体)
インペリアルドラモン(パラディンモード)
オメガモンと亜種(ズワルト、ズワルトディフィート、Alter-B、Alter-S)
カオスモン
クロノモン
デーモン(超究極体)
ベルフェモン
ルーチェモン(サタンモード)

http://digimon.net/cat-digimon-dictionary/01-a/imperialdramonpaladinmode/index.html
超?邊到超

上面個表係曾經俾官方(任何媒體)至少一次講過係超究極體嘅數碼暴龍

第一隻唔知
病毒化既omega
第三隻係第二隻既進化

由電光暴龍同偃月加魯魯獸合出黎,電光係遠戰偃月係近,所以Alter-S係用加魯魯劍

咁右下角果隻咪最勁既omegamon

第一隻唔知
病毒化既omega
第三隻係第二隻既進化

Digimon Next Order既 boss,執行者
不過唔知係咪勁過omegamon X

第一隻唔知
病毒化既omega
第三隻係第二隻既進化

記錯 alter D先係執行者

第一隻唔知
病毒化既omega
第三隻係第二隻既進化

記錯 alter D先係執行者

始終最原始果隻最型
BTW, 最下面隻加魯魯唔型, 鋼鐵加魯魯型好多, 但係隻暴龍獸OK型
一聽到皇家騎士
就諗起班究極體開口埋口‘’二菇多啦樹‘’
根本冇諗過其實數碼精靈
金甲龍嘅奇蹟之力應該要黎消滅哂佢地
一聽到皇家騎士
根本冇諗過其實數碼精靈

編年史結局直到最後omg都係要消滅所有數碼精靈
一聽到皇家騎士
根本冇諗過其數碼精靈
一聽到皇家騎士
根本冇諗過其實數碼精靈

編年史結局直到最後omg都係要消滅所有數碼精靈

就係呢隻臭米加
持住自己掌管力量,加埋有把咒紋劍
一句‘’屙跌裂‘’幫‘’二菇多啦樹‘’殘殺左幾多數據

套電影出得兩隻

03 個故仔寫得最連貫

應該係Budget唔夠

放銀鏡獸出黎開反射盾

屈機神技
七重天堂都反到

好記得細個以為究極天使獸好撚勁,一下比人反死左
一聽到皇家騎士
根本冇諗過其數碼精靈

拎隻幼年期做人質黎威脅成長期既皇家騎士

套電影出得兩隻

03 個故仔寫得最連貫

應該係Budget唔夠

放銀鏡獸出黎開反射盾

屈機神技
七重天堂都反到

到底智商有幾低先會覺得突極天使獸好勁

咁到底智商有幾低先會覺得戰暴有資格做皇騎

覺得3大天使勁真心唔明有乜問題

套電影出得兩隻

03 個故仔寫得最連貫

應該係Budget唔夠

放銀鏡獸出黎開反射盾

屈機神技
七重天堂都反到

到底智商有幾低先會覺得突極天使獸好勁

果陣究天未出場,神天好撚勁,諗住究天會仲勁
點知究天0勝率

進到天空v龍

唔係
係02設定先要聯展
另外果d都係

又可以進恐蜂獸

佢究極體都係一臉反派樣ge究極古加獸

融合失敗咁樣樣
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞